Başkentte Karaman Tanıtım Günleri Başladı

Birçok medeniyete beşiklik etmiş, tarihi, turistik ve kültürel değerler bakımından büyük bir potansiyele sahip olan Türkçe’nin başkenti Karaman’ın tanıtılacağı Başkentte Karaman Tanıtım Günleri Programı Başladı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen resmi açılış programına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Sayın Lütfi Elvan, Vali Murat Koca ve hanımefendi Vildan Koca, Milli Eğitim eski Bakanı İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İlçe Kaymakamları, bürokratlar, iş adamları, Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda  Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır’ın açılış konuşmasının ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında “ Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Başkentte Karaman Tanıtım Günleri kapsamında 08 - 11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde, Karaman’ımızın tarih, kültür, turizm ve her yönüyle ele alınacağı dört günlük tanıtım programında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Köklü tarihi geçmişi olan, ilim ve kültür merkezi olan Karaman, 238.000 nüfusu ile Türkiye’de iller arasında 66’ıncı, 2011 yılı sosyo - ekonomik gelişmişlik sıralamasında ise 32’nci sırada yer almaktadır. Karaman sanayisi, ağırlıklı olarak tarım ve tarıma dayalı mamullerin imalatına dayanmaktadır. Türkiye’nin bisküvi üretiminin üçte birini ve bulgur üretiminin beşte birini karşılayan ilimiz, elma üretiminde de ikinci sıradadır.

Tarihi, turistik ve kültürel değerler bakımından büyük bir potansiyele sahip olan  birçok manevi şahsiyetlerle bütünleşen İlimizde kültür, inanç ve doğa turizmi açısından eşsiz güzelliklere sahip gezilecek bir çok yer bulunmaktadır.

Ülkemizin en verimli güneş potansiyeline sahip iller arasında ilk sıralarda yer alan İlimizde güneş enerjisi alanında yatırımlar gerçekleştiğinde, Türkçe’nin Başkenti olan Karaman, aynı zamanda Yenilenebilir Enerjinin Başkenti de olacaktır. Karamanlı iş adamlarımızı ve yabancı yatırımcılarımızı ilimizde turizm, enerji, sanayi, sağlık, tarım ve hayvancılık alanlarında yatırım yapmaya davet ediyor, kendilerine gereken tüm kolaylığın sağlanacağını belirtiyorum.

Bu organizasyonu düzenleyen Ankara Karamanlılar Derneğine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu etkinliğin ilimizin tanıtımına katkı sağlamasına, Karaman'ımızın turizm ve diğer alanlarda yürüttüğü çalışmalara yeni bir ivme kazandırmasını dileyerek selam ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Sayın Lütfi Elvan ise yaptığı konuşmasında, Karaman'ın, önemli manevi şahsiyetlere ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu belirterek Türk dilinin başkenti unvanını taşıyan ilimizin  gıda sanayisinde en gelişmiş illerden biri olduğunu ifade etti. Karaman’ın elma üretiminde Türkiye'de 2. Sırada yer aldığına dikkat çeken Bakan Elvan İlimizdeki yatırımlar  hakkında da açıklamalarda bulunarak,  Başkentte Karaman Tanıtım Günlerinin İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından Karamanoğlu Mehmet Bey’in Ferman’ı okundu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Sayın Lütfi Elvan, Vali Murat Koca ile protokol üyeleri tarafından Karaman’ın tarımsal ve hayvansal ürünler, tarih ve doğa turizmi, kültürel değerler ve Karaman’a mal olmuş birçok alanda sergiler açıldı. 

Başkentte Karaman Tanıtım Günleri 12 Mayıs 2014 tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezinde devam edecektir.