Türk Ocakları Karaman Şubesi tarafından Sultan Kasrı tesisinde iftar yemeği düzenlendi.

Türk Ocakları, farklı görüşlere sahip olsalar da Karaman’ın bilinen, tanınan simalarını bir arada buluşturdu. Türk Milletinin birlik ve beraberliği mesajları verildi.

İftara, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Asım Mutlu katıldı.

Ayrıca, 18.Dönem Milletvekili Ali Pınarbaşı, 19.Dönem Milletvekili Seyit Osman Sevimli, Eski Belediye Başkanları Halil İbrahim Gülcan, Yaşar Evcen, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi Üyeleri, MHP İl Başkanı ve Yönetimi, Türkiye Kamusen, Türk Eğitim Sen, Türk Sağlık Sen ile İl Temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Esnaf Odaları Genel sekreteri, Oda Başkanları, Ülkü Ocakları, Ülkücü İşçiler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Tema, İlesam, Karaman kültür Evi, Türkmenler, Yeşildereliler Derneği Başkanı ve diğer STK Başkanları, Eski İl Başkanları, Ocak Başkanları, KMÜ- Akademisyenleri, KMÜ Türk Otağı Topluluğu öğrencileri, bir döneme damgasını vurmuş değerli isimler, şahsiyetler katıldı.

Ankara’dan gelen misafirler Bölge Trafik Müdürlüğü önünde karşılandı. Türk Ocağında yapılan sohbet ardından, Yunus Emre’nin türbesi ve Aktekke Camisi ziyaret edildi. Sonrasında iftarın düzenlendiği salona geçildi.

Program, Mustafa Diler, Celal Arslan, İsmail Özsoy, Muammer Ünver, Mehmet Ali Demir’in fasıl heyeti ile başladı. İlahiler ve tasavvuf musikisi, Klasik Türk Müziğinden örnekler sunuldu.

Türk Ocakları Karaman Şube Başkanı Yunus Turan’ın “hoşgeldin” konuşması ardından Genel Başkan Mehmet Öz bir konuşma yaptı.

Yunus Turan iftar öncesi yaptığı konuşmada; “Biz büyük ve güçlü bir milletiz. Bizi güçlü yapan birlik ve beraberliğimizdir. Biz hep birlikte Türk Milletiyiz, Allah bu birliği daim kılsın.” dedi. Turan, esasen Şehit ailelerini de davet ettiklerini ancak Valiliğin iftar yemeği ile çakıştığından şehit ailelerinin gelemediğini ifade ederek Şehit Aileleri Derneği Başkanı’nın selamlarını iletti. Turan, Ocak faaliyetlerinin yeni yerlerinde artarak devam edeceğini vurguladı ve tüm katılanlara, katılamayanlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Türk Ocakları Genel Başkanı yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsetti. Öz, Türk Ocaklarının particilik faaliyeti yapan bir dernek olmadığını, günü birlik siyasetten uzak olduğunu, bu anlamda özellikle böyle bir dönemde herkesin birbiriyle kucaklaşmasının zorunlu olduğunu, ülkenin zor şartlardan geçtiğini söyledi ve Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’a olan üzüntüsünü dile getirdi.

Ezanla birlikte iftar açıldı.

Okunan Türkçe Yemek Duası ardından Genel Başkana hediyeler takdim edildi. Şube Başkanı Yunus Turan tarafından Karamanoğlu Mehmet Bey’in biblosu ile Sultan Kasrı Tesisi sahibi Mustafa Karakaş tarafından sandık içinde Kur’an ve Bayrak hediye edildi. Genel Başkan Kur’an ve Bayrağı öperek aldı. Kısa bir konuşma yaparak hediyeler için teşekkür etti.

Misafirlere Toroslardan getirilen kar ve pekmez ikram edildi.

Namaz sonrası yapılan sohbet sonrası fotoğraflar çekilerek Türk Ocakları Genel Merkezinden gelen misafirler uğurlandı.