KARAMAN (AA) - Karaman'da 738. Türk Dil Bayramı kutlamaları, düzenlenen törenle başladı.

"Türk Dil Yürüyüşü"nün ardından, Cumhuriyet Alanı'ndaki törende, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Karamanoğlu Mehmet Bey'i canlandıran kişi tarafından "Türkçe Fermanı"nın okunmasının ardından, Bulgaristan Mestanlı Zeybekler Derneği folklor ekibi gösteri sundu.

Katılımcıların Taş Bina'daki el sanatları sergisini ziyaret ettiği etkinlik, Yunus Emre Camisi bahçesinde kurulan "Yunus Emre Hoşgörü Sofrası"nda vatandaşlara yemek ikramıyla sona erdi. 

-"Dil birliği önemli"

Etkinlik kapsamında gazetecilere açıklama yapan Karaman Valisi Murat Koca, dilin bir milletin anlaşma vasıtası, bunun da ötesinde varlığını, kültürünü, dinini devam ettirebilmesi için en temel araç olduğunu söyledi.

"Dilini kaybeden, millet olarak da yok olmaya mahkumdur" ifadesini kullanan Koca, bunun çok örnekleri bulunduğunu belirtti.

Vali Koca, dil birliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Karamanoğlu Mehmet Bey, 13 Mayıs 1277'de meşhur dil fermanı ile milletimizin birlik ve beraberliğini sağlama yolunda en önemli adımı atmıştır. Dil Bayramının bugün 738'incisini kutladık. Milletimizin sonsuza kadar yaşaması, yaşatılması dileğiyle dilimize sahip çıkalım" diye konuştu. 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da dilin kimlik ve birliği temsil ettiğini belirterek, "Dil, sevgimizi, hoşgörümüzü, yüreğimizdeki temizliği ve iyiliği, güzelliği en iyi anlatan, birlik ve beraberliğimizi sağlayan, dostluk ve kardeşliğimizin en temel ögesidir. Umarım bu etkinlikler tüm dünyada Türklüğün bayramı, dilin bayramı olur" dedi.