Karaman Valiliği tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Piri Reis Kültür Merkezi’nde kadınlara “Kadına Şiddetle Mücadele” konulu panel düzenlendi.

Burada konuşma yapan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, kadınların toplumdaki değerine vurgu yaptı.

Devlet olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele verdiklerinin altını çizen Işık: “Geldiğim günden beri ne yaptıysak sizlerle birlikte yaptık. Kadının gücünü her zaman ortaya koydunuz. Birlikte çok güzel şeylere imzalarınızı attınız. Bizler olmadan da aslında siz, çok güzel şeyler başarıyorsunuz. Siz bize ihtiyaç duymuyorsunuz ama bizler sizlere ihtiyaç duyuyoruz. Biliyorsunuz bugün dünya kadınlar gününün ilan edilmesinin temel nedeni New York’taki ekonomik olarak uğradıkları baskılara isyan eden kadınların yapmış oldukları grev sonucunda orada çıkan yangında hayatını kaybeden kadınları anmak amaçlı yapılan bir gündü. Daha sonra bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dönüştü. Ülkemizde kadına en büyük değeri veren özellikle dinimiz başta olmak üzere Peygamberimiz efendimiz kadının yerini ve önemini belirtmiş, daha sonra büyük önder Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere gerekli olan yeri ve önemi ortaya koymuştur. Bizler böyle bir inançtan, böyle bir kültürden gelen bir toplumuz. Kadının bizdeki yeri çok önemli ama maalesef biliyorsunuz kadına yönelik şiddet son zamanlarda çok arttı. Devlet olarak bununla mücadele veriyoruz, güvenlik güçlerimiz gerekli önlemleri alıyor tabi ki bilinçlenmemizde gerekiyor. Sizler olmasanız bizler bir hiçiz aslında, yerleşik topluma geçildiğinde ilk tarımsal üretimi yapan yine kadınlardır. Dolayısıyla kadının bugüne kadar yeri ve önemi ortada, ben size sadece iyi ki varsınız diyorum” dedi.

Daha sonra müzik dinletisi ve 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.