Yönetmenliğini Çelik Türül’ün yaptığı Senaryosunun Yadigâr-ı Tiyatro Senaryo Ekibinin yazdığı “Engelsiz Sahne” adlı tek perdelik tiyatro Karaman halkı ile buluştu. Karaman Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tiyatro oyununa Karaman Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İlknur Harani ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Engelsiz Üniversite Topluluğu Başkanı Tolgahan Yılmaz’ın açılış konuşması ile devam etti.

Bir farkındalık yaratmak için bir arada bulunduklarını ifade eden Yılmaz; “Günlük hayatta engelli diye dışladığımız, hor gördüğümüz hatta acıma duygusu ile baktığımız insanların aslında bizlerden bir farkının olmadığını göstermek için bir tiyatro gösterisi hazırladık. Arkadaşlarımız bu tiyatro gösterisini hazırlarken çok keyif aldılar, umarım sizlerde izlerken keyif alırsınız. Tiyatro oyunumuza katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Engelsiz Üniversite Topluluğu öğrencileri ve Karaman Gönül Gözü Engelli Dinlenme Evi engelli öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro oyunu katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Program çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.