Karaman’ın Taşkale Beldesinde turizme kazandırılan İncesu Mağarası için Belde Belediyesi, şimdi de kış mevsimi için hazırlıklarına başladı.
Taşkale Kasabası İncesu mağarası yenilenerek turizmin gözdesi olma yoluna giderken, Karaman tarihi kültürüne turizmine katkı sağlayacak İncesu Mağarası için Belde Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu;
“Uğraştık, çabaladık, başardık. Mağaranın önemini keşfettik. Bu önemi ortaya çıkarmak içinde kesinlikle ihtiyaç duyulan bu yürüyüş yolunun aydınlatılması gerektiğini düşündük. Bununla ilgili Milletvekillerimizden yardım aldık. İlgili kurumlardan yardım aldık Ve MEVKA’ya proje sunarak buranın turizme açılması için düğmeye bastık.
MEVKA tarafından Kırsal Kalkınma Turizmin alt yapısının desteklenmesi için bu projeyi kabul edildi. Ve finansman desteği ile proje geçti. İhalesini yaptık. Çalışmalarını izledik. 3 aylık projede idi. Sürekli takip ettik. 3. Aralık ta da bu Müteahhit tarafından.bize bize bu hizmet teslim edildi. Ve şu anda mağarada 1050 metre yürüyüş alanı var. Bunun bir kısmı stabilize ve bu bölgeden çıkan traverter taşlar.Demir korkuluklarla inşa edilmiş yürüyüş yolunda 1050 metre gidiş ve geliş bulunuyor.
İçerisinde muhteşem sarkıtlar var. Bunun haricinde insanlar havuzdan geçerken sanki kendisini bir gemideymiş gibi hissediyor. Ve etrafı ışıklandırıldığı için görünüm fevkalade. Ayrıca buraya gelen astım hastalarına buranın çok iyi geldiği de bilgisi aldık. Belki yurdumuzun ikinci büyük mağarası burası. Ayrıca içerisinde oturulacak alanlarımız var. Toplantı bile yapılabilecek. Aydınlatmalarda kullandığımız lamba tamamen led lamba. Hiç ısı vermeden bozulmadan çalışıyor. Son modern teknoloji ile donatıldı. Bu mağara Taşkale’nin değil Karaman’ın diyorum.Karaman’a hediye olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”dedi. 
Sunaoğlu ayrıca Taşkale İncesu Mağarasına giden yol için proje hazırlandığını, 9 km’lik yol için asfaltlama hizmeti için çalışmaların devam ettiğini belirtti.