Yoğun katılımın olduğu Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’ndaki etkinlik, Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Karaman Semerkand Derneği Başkanı Mustafa Sarı açılış konuşması yaptı.
Başkan Sarı yaptığı konuşmada; “Allah (c.c) bu gece vesilesiyle birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve kardeş olmamızı, yardımlaşma ve dayanışmamızı daim etsin. Bu cennet vatanımızın içerisinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Muhabbet sevgidir, saygıdır, kardeşliktir. Gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Gençlerimizin gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağıyla birbirlerine kenetlenebilir. Düşenin elinden tutulmadığı bu zamanda düşenlerin ellerinden tutulabilir. Bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleriyle sarsılmadan varlığını devam ettirebilir. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet vermek adına yurt içinde ve yurt dışında muhabbet geceleri ismi altında programlar tertip edilmektedir. Hedef gerçekten ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplere yerleşmesinde hizmet etmekle beraber halkımıza keyifli saatler yaşatmak.” dedi.
Program, Mehmet Zeyd Yıldız ve Murat Gökşen’in ‘Hemdem’i ile Bayram Büyükoruç’un bir birinden güzel söylediği ilahiler ile Veysel Çelikdemir’den esrarengiz ‘Kum Sanatı Gösterisi’ ve söylediği şiirler ile duygu yüklü anların yaşanmasına vesile olan Dursun Ali Erzincanlı’nın sahne almasıyla devam etti.