Karaman’da çarşı, dükkan ve alışveriş merkezlerini dolduran vatandaşlar Ramazan Bayramı hazırlıkları yapıyor. Ramazan Bayramı hazırlığına bir hafta önce başlayan Karamanlılar, arife gününde çarşı pazarı doldurması bekleniyor.

BAYRAM ŞEKERİ TEZGAHTA YERİNİ ALDI

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte bayram şekerleri de tezgâhlardaki yerini aldı. Marketlere ve alışveriş merkezlerine şeker stantları kurulmaya başlanırken, çarşı esnafı da her çeşitteki ve fiyattaki ürünleri tezgâhlarında müşterilerine sunuyor.  Ramazan ayının son günleri yaşanırken bayramın simgelerinden olan şeker ve çikolatalarda görücüye çıktı.

KURUYEMİŞ SATIŞLARI ARTTI

Bayramı nedeniyle Karaman’da kuruyemiş satışları da arttı. Bayramda gelecek misafirlerine ev yapımı tatlı ikram etmek isteyen Karamanlı kadınlar, fındık ve cevize yoğun ilgi gösteriyor.

TATLILARA RAĞBET ARTTI

Sofralardan eksik olmayan tatlılara rağbet arttı. Müşterilerinin damak tadına göre en iyi tatlıyı yapıp, tezgâhlarını süsleyen pastaneler, tatlı çeşitleriyle göz dolduruyor. Karaman’ın en işlek caddelerinde bulunan pastaneler ise iş yerlerinin camına "Bayramlık Tatlı Siparişi Alınır" yazısını asarak müşteri çekiyor.

BAYRAMLARIN VAZGEÇİLMEZİ TÜRK KAHVESİ

Bayramların vazgeçilmezlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz Türk Kahveleri olmuş durumda. Davetlerde çoğunlukla yenilen tatlıların arkasından ikram edilen Türk Kahvesi'ne olan talep adeta patlamış durumda. İnsanlar, Türk Kahvesi alırken de hazır paketleri almak yerine yeni çekilmiş kahveleri almayı tercih ediyor. Bayramlık şeker ve lokum alışverişini yapan vatandaşlar, bu arada kahve ihtiyacını da taze çekilmiş kahveler ile karşılıyor.