Prof. Dr. Kuddisi Ertuğrul ve Prof. Dr. Osman Tugay tarafından Karaman halkının bitkiler hakkında daha fazla bilgi alması bakımından “Karaman’ın Endemik Bitkileri” isimli kitabını yazdılar. Kitapta Karaman bitkilerinin yayılım alanları ve bilgileri hakkında bilgi veriyor.

Kitabı hazırlayanlardan Prof. Dr. Kuddisi Ertuğrul; ”Hazırladığımız bu kitap, başta bölgede Bitki Sistematiği alanında araştırmalar yapacak olan bilim insanlarına, yaşadığı çevrenin endemik bitkilerini tanımak ve fotoğraflamak isteyen doğaseverlere, bir başka ifadeyle yurttaş bilginlere, bölgede alan veya tür seviyesinde koruma çalışmaları gerçekleştirecek kişi ve kuruluşlara, Karaman ilinde yapılacak ekosistem değerlendirme ve Çevresel Etki Değerlendirme raporları hazırlayacak kişi ve kurumlara yol gösterici ve önemli bir başvuru kaynağı olacaktır.” dedi.

Kitabı hazırlayanlardan Prof. Dr. Osman Tugay; “Şu anda okuduğunuz bu eser Anadolu’nun en zengin bitki çeşitliliğine sahip Toros Dağları’nın uzantıları içerisinde bulunan Karaman’ın dağları, vadileri, yaylaları ve diğer doğal alanları 2015-2018 yılları arasında gezilerek çok sayıda bitki fotoğraflanarak ve toplanarak hazırlandı. Toplanan bitkiler bilimsel kaynaklar kullanılarak mikroskopta incelenerek teşhis edildi ve Latince isimleri belirlendi. Eserde bitkilerin Latince ve Türkçe isimleri ile bazı önemli kısa bilgileri verilmiş olup bu kitap bilim dünyası ve doğaseverlerin hizmetine sunuldu.” dedi.