Paris’te bulunan dünyanın en iyi sinema okullarından La Fémis’e girmeyi başaran Karamanlı genç Tuğçe Karabacak, azmedip çalışınca insanın önünde hiçbir engel olmadığını başarılarıyla kanıtlayarak Karamanlı gençlere örnek olmaya devam ediyor.

Karaman Anadolu Öğretmen Lisesi’nden (yeni adıyla İrfan Ataseven Lisesi) mezun olduktan sonra Türkiye derecesiyle Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesine giderek sinema yolculuğuna başlayan Tuğçe Karabacak, geçtiğimiz günlerde gururlandıran bir başarıya daha imza attı. Karamanlı olmaktan onur duyduğunu ve daha büyük başarılar için durmadan çalışmaya devam edeceğini ifade eden genç yönetmen, dünyanın en prestijli sinema okulları arasında ilk sıralarda yer alan ve kurulduğu 1943 yılından günümüze kadar birçok dünyaca ünlü yönetmen yetiştiren La Fémis’in kazananlar listesine tek Türk olarak adını yazdırmayı başardı.

“İnsanların yaptığı en büyük hatalardan biri kendi potansiyellerini küçümsemek; hangi şehirde, hangi şartlar altında olursa olsun bir şeyi kendine güvenerek hayal eden ve bu uğurda bıkmadan çalışan herkes hayatta istediği her şeyi yapabilir.” diyerek tüm gençlere hayallerinin peşinden koşmalarını ve çok çalışmalarını tavsiye eden Tuğçe Karabacak, kendi başarı yolculuğunu üç cümleyle özetliyor ve “Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi akademisyenlerinden Mestan Karabacak’ın kızı olarak Türkiye ve Türkçe sevgisiyle büyüdüm. Başarılarımın arkasındaki en büyük itici güç şehrimin ve ülkemin sesini dünyadaki tüm sinema salonlarında yankılandırabilmektir. Bu uğurda gece gündüz çalışmak bir onurdur, bence tüm gençlerimizin gayesi bu olmalıdır.” diyor ve başarılarının devamı için Karamanlı sanatseverlerin desteklerini bekliyor. (Gururlandıran başarılanın devamı için genç yönetmene destek olmak isteyen sanatseverler [email protected] adresi aracılığıyla iletişim kurabilecekler.)

Türk Sinema Tarihinin Oscar Adayı Olan Tek Yönetmeni de La Fémis Mezunu

Dünyanın en iyi sinemacılarını yetiştirmek amacıyla kurulan La Fémis, öğrencilerini seçerken her yıl dünya genelinde yarışmalar yapıyor. Seçkin bir jüri üyesi olan okulun mezunları arasında “Mustang” filmi ile Oscar adaylığına kadar yükselerek tüm Türkiye’yi gururlandıran Franko-Türk Deniz Gamze Ergüven de yer alıyor.