Karaman’ın Başyayla İlçesi’nde El Sanatları Ustalığı yapan Şükrü Değirmen yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiriyor. Şükrü Değirmen, ilçedeki kısıtlı imkanlara rağmen, ağaçlardan unutulmaz eserler yapıyor. Usta Değirmen, ağaçları ahşap yakma sanatı ile sanat eserine dönüştürüyor. Şükrü Değirmen, yaptığı eserleri ülke geneline pazarlayarak, Karaman ve Başyayla’nın tanıtımına da katkı yapıyor.

‘’Hiçbir Eğitim Almadan Bu Eserleri Yaptım’’

El Sanatları Ustası Şükrü Değirmen ahşap yakma sanatını hiçbir eğitim almadan öğrendiğini dile getirerek, ‘’Bizim baba mesleğimiz marangozluktur. Çocukluktan bu yana marangozlukla uğraşmaktayız. Daha sonra ağaçlarla uğraşırken ağaçları sanata dönüştürebileceğimi ve böyle bir becerimin olduğunun farkına vardım. Hiçbir kurs veya eğitim almadan kendi el becerilerim sayesinde ağaçları sanata dönüştürmeye başladım. İlk olarak küçük küçük kendi tasarladığım ürünler ortaya çıkmaya başladı. Bu işte uzmanlaştıktan sonra Başyayla Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlemiş olduğu ahşap yakma kursunda hocalık yaptım ve 15 kişi bu eğitimden sonra sertifikalarını aldı. Kursta eğitim alan öğrencilerin bu işi yapmaları beni çok mutlu etmeye başladı. Daha sonra rehabilitasyon merkezinde eğitmen olarak çalışmaya başladım. Engelli kardeşlerimizle ahşaplara şekil vererek el becerilerini geliştirmeye gayret gösteriyorum. Bu iş hem kendilerinin güzel zaman geçirmelerini sağlıyor hem de engelli kardeşlerimizin el becerilerini geliştiriyor. Bu nedenle yaptığım iş beni çok mutlu ediyor.’’ dedi. 

‘’Eserlere Türkiye Genelinden Yoğun Talep Var’’

El Sanatları Ustası Şükrü Değirmen yaptığı eserlere Türkiye genelinden yoğun talep olduğunu belirterek, ‘’Ahşap yakma sanatından yaptığım işi bir adım daha ileriye götürerek şuanda büyük heykeller yapmaktayım. Beşiktaş Spor Kulübü’ne bir adet büyük kartal yaptım. Tamamen yontma ve yakma ile yaptığım maketlerde hiç bir yapıştırıcı ve benzeri madde kullanmıyorum. Yaptığım ürünlere sahil kesiminden büyük talep var. Özellikle Antalya’nın Alanya İlçesi’ne satış yapıyorum. Oradan yoğun talepler gelmeye başladı. Türkiye genelinde siparişler ve talepler var. En büyük hedefim Başyaylamızı ve Karamanımızı ahşap işleme konusunda Türkiye’de tanımaktır.’’ şeklinde konuştu.