Adı her devirde değişti ama ona yüklenen anlam asla değişmedi.

Karamanlı senarist yazar Hakkı Penbe, 2. kitabı tarihi bilimkurgu romanı “GİZ”’i okurlarına sundu.
2007 yılında yayınlanan ilk kitabı “Saklı Dünya” ile edebiyat dünyasına adım atan Hakkı Penbe, yeni çıkan ikinci kitabı “Giz” ile büyük ses getirdi. Yayınlanmasına yeni başlanan kitabın daha şimdiden kitap fuarlarında kitapseverler tarafından ilgi görmeye başladı.
Gazetemizin yaptığı araştırmaya göre, “Giz’, M.Ö 212 tarihinde Roma'da başlayıp MS 2012 yılında Ankara'da devam eden ve kutuplarda noktalanan inanılmaz bir serüveni anlatıyor.
Bu romanla birlikte tarihi bir gizin peşinde Sicilya, İran, Ankara, Antakya, Kudüs Mısır, İstanbul, Londra, Grönland güzergahında bulmacadan bulmacaya maceradan maceraya koşacaksınız.
Kitap fuarlarında büyük ilgi gören “Giz”, yazarın kariyerine de yeni bir ivme kattı.
Karamanlı hemşehrimiz, aynı zamanda senarist olan edebiyat dünyasının yeni altın kalemlerinden yazar Hakkı Penbe, geçen yıl vizyona giren sinema filmi “Kaos Örümcek Ağı” adlı filmde ve TRT dizisi olan “Adım Bayram Bayram”da senaryo danışmanlığı yaptığı öğrenildi.
Yazarın kitabında Aristo Arşimet İskenderiye kütüphanesi müdiresi Hypatia Hermes Nasirüddin el Tûsi Piskopos Cyril Hasan Sabbah Haşhaşiler Tapınak Şövalyeleri Papa ve daha pek çok şahsiyeti ve topluluğu yakından tanıyacak, Medeniyetler İttifakı Büyük Ortadoğu gibi projelerin sakladığı sırları keşfedeceksiniz.
Oyun içinde oyunun entrikanın döndüğü kimin dost kimin düşman olduğunun belli olmadığı tam bitti derken şaşırtan gelişmelerle Kardeşlik ile Birlik'in inanılmaz mücadelesi.