KAVUŞAMADIĞI AŞKINA YAZDI, SONRA ŞAİR OLDU

Sevdiğini alamadı, üstüne 2 bin 500 şiir yazdı.
Karaman’da sanat aşığı insanların gizli kalmış sırları zamanla ortaya çıkıyor.
Karaman ve bölgesinde herkesin kekik satarak tanıdığı Abidin Sefer, kendi yazdığı ve okuduğu şiirlerle usta halk şairlerini aratmıyor.
20 yıl önce başladığı yazı ve şiir macerasına 2 bin 500’e yakın şiir sığdıran 34 yaşındaki Abidin Sefer, hem kekik satıyor, hem de şiir yazmaya devam ediyor.
Karaman Merkeze bağlı Medreselik köyünde ikamet eden ve köyünün dağlarından kekik toplayarak geçimini sürdüren ve çevresinde mahlası ve lakabı “Kekikçi Aşığı Seferoğlu” olarak tanınan evli ve 1 çocuk babası Abidin Sefer, 1992 yılından bugüne şiir yazıyor.
İlkokulu bitirdikten sonra şartlar gereği tahsilini yükseltemediği belirten Sefer, ilk aşık olduğu kızın kendisine verilmemesi üzerine şiir yazdı. Şiir macerasına o yıllarda başlayan ve bugünlerde Türkiye’de ve dünyadaki olumlu ve olumsuz öne çıkan gündemlere de şiir besteleyen genç şair bu özelliği ile Karaman’da pek tanınmıyor. 
TURİZM DERNEĞİ BAŞKANI KEŞFETTİ

Karaman Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Celalettin Kayserilioğlu Medreselik köyünde tanıdığı Abidin Sefer’i bu özelliği ile keşfetti. Evinde şiirler yazan ve şiir besteleyerek repertuarına 2 bin 500’ün üzerinde şiir sığdıran ve kafiye dizelerini de ustalarını aratmayan ölçü ve üslupta besteleyerek okuyan Abidin, sponsor bulması halinde de yıllardır emek verdiği şiirlerini kitapta toplayarak bu hayalini de gerçekleştirmek istiyor.
Muhsin Yazıcıoğlu’na, Mardin Bilge Köyündeki toplu katliama, Reşadiye’de şehit edilen askerlerimize kadar ulusal gündemden düşmeyen olayları aklında tutan Abidin Sefer, Karaman’da da husumet kavgasına kurban giderek Adliye’de silahlı saldırıda şehit olan polisimiz içinde şiir yazmış.
Sabahın erken saatlerinde poşetlediği kekikleri satabilmek için çantasına koyarak kenti karış karış gezen Abidin Sefer, esnafında ilgi odağı oluyor.
Genç şair bu özelliğini de; “Zamanın da bir kız sevdim vermediler. Çok içerledim. Adına şiir yazdım, şiirler yazdım. Sonra her bir şeye yazar oldum. Her üzücü bir olaya bile duygulandım. Şiir yazdım. Evlendim çocuk sahibi oldum. Bugünlere geldim. Şimdi mutluyum. İlham çok kolay geliyor bana. Köyde daha rahat yazıyorum. Şiir yazmayı seviyorum. Bazen o kadar çok yazdığımı bile  unutuyorum ki, hala yazdıkça yazasım, içimi dökesim, kendi duygularımdan öte başka duygulara da tercümen olasım geliyor. Çevremde beni de sabırla dinleyenleri de görmek beni apayrı heyecanlandırıyor ve duygulandırıyor.”dedi.
Karaman Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Celalettin Güngörer’de “Abidin ‘i görenler, müsait bir ortamda sohbet edip, şiirini mutlaka dinlemeli. O’nu bu özelliği ile halk şairi kimliğinde Karamanımıza kazandırmalıyız.”dedi.