15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan “Turizm Haftası” nedeniyle, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden 3 esnaf Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay ve Birlik genel sekreteri H. İbrahim İncekara tarafından işyerlerinde ziyaret edildi.
Dede mesleği tuzculuğu devam ettiren Hasan Ehliz , Kadayıfçı ustası Bahaddin Akyürek ve yine baba mesleğini devam ettiren son ustalarımızdan bıçakçı Mahmut Kantar işyerlerinde ayrı ayrı ziyaret edildi. Günün anısına kendilerine teşekkür belgesi ile Karaman’ı tanıtan kitap ve broşürler hediye edildi.
Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu başkanı Bayram Uysal esnafları ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; “Sizler kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatarak gelecek nesillere aktarma gayreti içerisindesiniz, biz de Turizm Haftası dolayısıyla sizleri iş yerlerinizde ziyaret etmek istedik. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve günün anısına, bu meslekleri icra etmenizden dolayı teşekkür belgesi takdim ediyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.”dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay’da; “Sizleri tanımaktan ve iş yerlerinizde ziyaret etmekten memnuniyet duydum. İyiki sizler varsınız ve bu meslekler devam ediyor, bu mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile oluyorsunuz, teşekkür ederim.”dedi.