KAYSERİ (AA) - Kayseri'de "ramazan sokağı" açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesince Mimar Sinan Parkı'nda oluşturulan ve geçmiş ramazanlardan esintilere yer verilen sokağın açılış töreninde yaptığı konuşmada, ramazanın birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu söyledi. Çelik, bu ayda dayanışmanın önemini vurguladı. Bu manevi havaya katkı sağlamak istediklerini kaydeden Çelik, sokağın vatandaşların iftardan sonra gelebileceği bir ortam olacağını belirtti.

Çelik, şöyle devam etti:

"Amacımız kültür ve maneviyat ağırlıklı etkinlikler gerçekleştirmek. Ramazanın son yıllarda 'eski ramazanlar' diye dışarıdan pompalanan eğlence ve vakit geçirme ayı olarak düşünülmesini istemiyoruz. Burada yapmak istediğimiz insanları manevi yönden doyurmak, kültürel açıdan zenginleştirmek. Özellikle teravih namazından sonra programlar başlayacak. Her gün farklı etkinlikler olacak. Sema gösterileri, musiki dinletileri yapılacak. Ülke çapında yazarlar, sokağımızda bulunan kitap evlerinin konuğu olup söyleşi yapacaklar. Çocuklar için de özel etkinlikler, çekilişler yaparak çocukların da bu manevi havayı teneffüs etmesini sağlamayı hedefliyoruz."

- "Lüks iftar sofralarında bulunmayacağım"

Çelik, ramazan boyunca lüks mekanlarda ve otellerde verilen iftar sofralarında bulunmayacağını, halkla iç içe iftar organizasyonlarına katılacağını söyledi.

Konuşmanın ardından "ramazan sokağı"nın açılışını gerçekleştiren Çelik, sokakta dükkan açan esnafı ziyaret etti.

Sokakta kitapçılar, hediyelik eşya satan dükkanlar, şerbetçiler ve tatlıcılar bulunuyor.