Romanya'daki üniversiteli gençlik grubunun organize ettiği ve Türkiye'den KMÜ İnisiyatif Topluluğu ve Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin de ortak olduğu "Sosyal Girişimcilik" projesi ile farklı ülkelerden gençler, sosyal ve kültürel paylaşımlarda bulundular. Gençlik Meclisi üyeleri; Yurtdışı gezisi öncesinde Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven’i de makamında ziyaret etti. Proje kapsamında bilgi veren gençler böyle projeler sayesinde kültürler arası etkileşim sağlandığını ve önyargıların kırılarak gençlerin özgüvenlerinin arttığını söylediler.
Türkiye ile birlikte Romanya, Estonya, Polonya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu altı ülkeden beşer kişi olmak üzere toplam 30 kişinin dâhil olduğu proje kapsamında gençler, sosyal girişimcilik temalı çeşitli çalışmalar yaptılar.
Konukseven "Gençlerimizi Kutluyorum"
Karamanımızın kültürel ve sosyal yaşamını farklı bir ülkede anlatılması konusunda önemli bir projeye dâhil olan Gençlik Meclisimizi kutluyorum diyen Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: " Kent Konseyimiz bütün organları ile çok önemli çalışmalara imza atıyor. Gençlik Meclisimiz Romanya'daki bu gençlik organizasyonuna katılarak her bir köşesi farklı güzelliklerle dolu olan Karamanımızı orada tanıtmış ve temsil etmişlerdir. Kent Konseyi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana bu şehrin büyümesi gelişmesi ve tanıtımı için var gücümüzle çalışacağız diyoruz. Faaliyetlerimiz artarak devam edecek" dedi.