Yönetmenliğini, Ahmet Volkan Kocatürk'ün yaptığı, başrollerini Burak Can ve Sude Zulal Güler'in paylaştığı, Yurdaer Okur, Pelin Akil ve Rüzgar Aksoy'un başrollerini paylaştığı “Keşif” filminin galası, Karaman Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından Nas AVM Sineması’nda düzenlendi.

Galaya, Karaman Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ile Müdür Yardımcısı Vekili Özlem Koçak, Karaman Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, dernek üyeleri ve davetliler katılırken, film oyuncuları hava şartlarından dolayı uçaklarının kalkmamasıyla galaya katılamadı.

Film gösteriminin ardından davetlilere açıklama yapan Karaman Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, “Keşif filminin iletişim ve bilgi çağında yalnızlaşan gençliğe mesajları var. Sloganı “Başkasını yenen kişi güçlü, kendini yenen kişi kahramandır” olan Keşif, gençlerimize tercihleri ve kararları ile kendi geleceklerinde neleri değiştirebileceklerini anlatan bir film.

Özellikle kendini karşısındakinin yerine de koyarak ve aslında bize büyük gibi gelen sorunların, daha yaşamsal ve ülke kaderini, ortak yaşam değerlerini de ilgilendiren durumlarda ne kadar değersizleştiğini göstermesi açısından benim için önemli mesajlar taşıyor.

Genç kardeşlerimizin filmimizin sanatsal içeriğini de beğeneceği umudu ile bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.” dedi.

Film galası kokteyl ile sona erdi.

KEŞİF: GERÇEK OYUN BAŞLIYOR

Farklı şehirlerde, sosyal çevrelerde ve aile ortamlarında yaşayan Berk (Burak Can), Esma (Sude Zulal Güler) ve Hasan’ın (İbrahim Yıldız) ortak yanı, bilgisayara duydukları ilgi ve farkına varmadan aynı dijital oyunu takıntı haline getirmiş olmalarıdır. Gençler oyunun ilerleyen aşamalarında karşılarına çıkan gizemli sorulara cevap vererek bir zaman tünelinin kapılarını açıyor. Kendilerini Çanakkale Savaşı’nda bulan üç genç, neler olduğunu anlamaya çalışırken bugüne, yani 2018’e geri dönmenin tek yolunun oyunun kendilerine verdiği görevleri yerine getirmekten geçtiğinin farkına varıyor. Gençler savaşın ortasında evlerine dönmeye çalışırken bir yandan da kendilerini keşfediyor.