Kgm Gençlik Kulübü Derneği'nin İtalya’daki In Progress Calabria  ile ortaklığı sonucu oluşturulan Boosting Ability By Empowering Languages isimli projesi, Avrupa Komisyonu-İtalya Ulusal Ajansı (European Commission-Italy National Agency) tarafından kabul edildi. Proje ile alakalı tüm masraflar Avrupa Komisyonu-İtalya Ulusal Ajansı tarafından verilen hibe ile karşılandı.
‘Yabancı dilin kullanım gücü, etkili dil nasıl kullanılabilir ve iletişimde dil kullanımının gücü’ amacı güden proje, Eylül 2014 tarihinde 6 farklı Avrupa ülkesi (İtalya, Hırvatistan, Polonya, Macaristan, Danimarka, Letonya) ve Türkiye’nin katılımıyla İtalya’nın Calabria bölgesinde gerçekleşmiştir. KGM Gençlik Kulübü Derneği adına Karaman'dan 5 genç bu projede yer almışlardır.Toplamda 35 gencin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, ülke ve kültür tanıtımları başta olmak üzere çeşitli eğitimler, takım oyunları, proje blogu çalışması, kültür gezisi, proje video çalışması ve diğer birtakım çalışmalar yapılmıştır.Eğitimler sonucu tüm katılımcılar, bilgi ve becerilerinin tanımlanması ve projeye katılımını belirten Uluslar arası geçerliliğe sahip Youthpass Sertifikası ile ödüllendirilmişlerdir. 
Kgm Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan A. Yağmur Süzer Hem Karaman’da hem de Avrupa ülkelerinde bu faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.