Barok dönemi yazarlarından Moliere’in ‘Kibarlık Budalası’ isimli eseri ile eskiyi günümüzle buluşturan ‘Kanlı Nigar’ seyirciyle buluştu.

Devlet Tiyatroları’nın iki ayrı eseri ‘Kibarlık Budalası’ ve ‘Kanlı Nigar’ seyirciyle buluştu. Küçük burjuvanın sapkınlıklarını, halkın çelişkili davranışlarını, saraya mensup insanların sarayı nasıl istismar ettiklerini gözler önüne seren ‘Kibarlık Budalası’, zamanının ötesine geçmiş klasik bir eser olarak günümüze de ışık tutuyor. Sahnelendiği ilk gün saraya karşı olarak algılanan ünlü Fransız yazarın kaleme aldığı eser, insanları güldüren komik bir oyundan ziyade yaşadığımız çağın sosyal ve ekonomik düzenine göz atan hicivlerle dolu acımasız bir toplumsal eleştiri. Moliere’nin daha önce de sahneye taşınan eserlerinden biri olan ‘Kibarlık Budalası’, İzmir Devlet Tiyatrosu’nda ilk kez sahneleniyor. Oyunun yönetmeni ise Bozkurt Kuruç.

ESKİMEYEN BİR GÜLDÜRÜ ‘KANLI NİGAR’

Yeni sezonda Bursa Devlet Tiyatrosu’nun yeni eseri ‘Kanlı Nigar’ ise dün seyirci karşısına çıktı. Demet Oran, Ali Volkan Çetinkaya, Cem Arabacıoğlu ile Kemal Okur’un rol aldığı, Sadık Şendil’in unutulmaz eseri ‘Kanlı Nigar’ı rejisör Ali Düşenkalkar sahneye taşıdı. Geleneksel Türk tiyatrosunun çağdaşlaştırılması yönünde yapılmış en önemli çalışmalardan biri olan oyun, dekoru, kostümleri, ışık tasarımı, kareografisi ve özellikle de müzikleriyle seyircisine keyifli bir seyir vadediyor.