Karaman’ın Otantik Kenti Taşkale Beldesinde otantik evler konaklama turizmine açılıyor.
Türkiye Anadolu Kırsal Turizm Derneği, Karaman Valiliği Kültür Turizm Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
Taşkale Belediyesinde düzenlenen imza törenine Vali Murat Koca, Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Manan, Yardımcısı Ali Tekgül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu ve belde sakinleri katıldı.
17 EV İÇİN ONAY ALINDI
Anadolu Kırsal Turizm Derneği, Taşkale’de yaptığı ilk incelemesinde şu an için 17 evin pansiyon hale getirilerek konaklamaya hazır olduğunu tespit etti. Mülk sahipleri görüşülerek gerekli bilgiler veren Dernek yönetimi, Taşkale’de konaklanacak evlerin 50’nin üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti. 
Taşkale Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu, “Eski evlerimiz konaklama açılıyor. Ev pansiyonculuğunda Kınalı Köyler projesinde Taşkalemizin turizmi daha da canlanacak. Bunu ümit ediyoruz. Taşkale tarih ve coğrafyanın harman olduğu yerdir. Sayın Valimize de desteklerini aldık. Teşekkür ediyoruz.”dedi.
Anadolu Kırsal Turizm Derneği Başkanı Ramiz Manav da; “Türk köylüsü adına teşekkür ediyorum. Kırsal Turizm adına güzel gelişmeler var. Avrupa’dan dünya’dan ve iç pazardan bolca turist getirmeyi ve bölge halkının da gelirlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yani biz mülk satmıyoruz. Otantizm satıyoruz. Kültür ve gelenekler daha da kaynaşacak bunu da arzuluyoruz.”dedi.
Vali Murat Koca; “Şu anda protokolümüzü imzalıyoruz. Taşkale beldemiz tarih ve doğa ile iç içe. Bizler artık şehirden, denizden sıkılan insanlarımızın farkındalık yaşamasını sağlamak için Kınalı Köyler projesinde ev pansiyonlarına davet ediyoruz. Bizlerde de valilik olarak tanıtım atağında katkı sağlayacağız. Proje Bakanlık tarafından da benimsendi. Protokolümüz şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yerli ve yabancı turistlerimizi bekliyoruz.”dedi.