Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER)’nin organize ettiği Fatih Sanat Tiyatrosunun sahneye sunduğu, 'Gül Devri-EV'  isimli oyun Karamanda izleyicilerle buluştu. 
Fatih Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan  Aydemir Gültekin’in yazıp yönettiği oyun, izleyiciye hem Anadolu’dan Istanbul’a eğitim amaçlı gelen 2 üniversite öğrencisinin hayat mücadelesini anlatıyor hem de 1400 yıl öncesine götürüyor. 

Oyun hakkında kısa bilgi veren yönetmen Aydemir Gültekin şunları söyledi: “Anadolu’nun küçük bir kasabasından birbirini tanımayan iki gencin yolları tren garında kesişir. Bekir ve Cafer çıkacakları bu uzun yolculukta İstanbul’a adım atar atmaz hiç ummadıkları olaylarla karşılaşırlar. Üniversite yurdunda yer olmayınca kiralık bir EV aramaya koyulan ikili, büyük şehre alışmaya çalışırlar. Tek gayeleri üniversiteyi en güzel şekilde okumak olan iki arkadaştan Bekir’in geride bıraktığı hayatı ve Cafer’in annesi ve kız kardeşine zulmeden içki müptelası babası devamlı onları meşgul etmektedir. Ancak onlar her şeye rağmen karşılarına çıkan sorunların, bazen o saf Anadolu yürekleriyle bazen de keskin zekâlarıyla üstesinden gelmeye çalışırlar. Kimi zaman zorlu çoğu zaman ise traji-komik olayların çıkış yolları ise 1400 yıl öncesinde gizlidir. Bu yolun sonunda ise yeryüzünün ilk EV’i vardır.”dedi 
    
KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök, ise yapılan Herkes O’nu Okuyor yarışmasından sonra Peygamber Efendimizi anlama adına “Gül Devri-Ev” isimli bu tiyatro etkinliğinin düzenlenmesi için gayret gösteren bayan üyelerimize bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Günümüz gençliğinin Efendimizi(s.a.s) ne kadar tanıdığını ve tanımasının önemini oyunu izledikten sonra daha iyi anlıyoruz. Oyundaki performansları için Fatih Sanat Tiyatrosu oyuncularına ve emeği geçenlere teşekkür ederiz dedi.