KONYA - (AA) - Ereğli Kent Konağında gerçekleşen programa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve eşi Çiğdem Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve eşi İlkay Özgüven ile 14 Şubat Sevgililer Gününe nikah tarihi alan genç çiftler, aileleri, yakınları, ve evliliklerinde 40 yılı geride bırakan evli çiftler katıldılar.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Sevgililer Günü'ne nikah tarihi alan iki ayrı çiftin nikahını yeni bitirilen Ereğli Kent Konağında kıydı. Özgüven, "Bu kardeşlerimizi mutlu gününe ortak olmanın yanı sıra 14 Şubat Sevgililer gününde evlilik gibi kutsal bir müessesede 40 ila 55 yılı geride bırakan çiftleri de kent konağında ağırlayarak 14 Şubat sevgililer gününü kutlamayı düşündük" dedi.

Evliliğin Türk örf ve adetinde önemli bir rol oynadığına değinen Özgüven, genç çiftlere yaşamları boyunca sevgi, saygı ve hoşgörüden şaşmayarak mutluluklar dileğinde bulunarak, nikahlarını kıydı

Genç çiftlerin nikah şahitliklerini ise 40 yılı geride bırakan evli çiftlere 'bu nikaha şahitlik ediyor musunuz' diye sordu. Aldığı 'evet' cevabının ardından genç çiftlerin evlilik cüzdanlarını Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'ın eşi Çiğdem Yaran ile Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in eşi İlkay Özgüven verdi.

Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise genç çiftlere ömür boyu mutluluk dilekleri ile fincan takımı hediye etti.

Program pasta kesimi ve Başkan Özgüven'in evliliklerinde 40 yılı geride bırakan çiftlere hediye takdimi ile son buldu.