Geliştirdiği “Bussines Holiday” konseptiyle bir ilke imza atan ve Türk hazır giyim markalarını dünyaya pazarlayan Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, iş hayatındaki tecrübelerini “İyi ki Battım” isimli kitapta topladı.

Gazeteci Özbey Men tarafından kaleme alınan ve Scala Yayıncılık’tan çıkan “İyi ki Battım” isimli kitapta, Hikmet Eraslan’ın renkli ve ilginç yaşam öyküsü ile bir dönem yaşadığı başarısızlıklara geniş yer veriliyor.

Pera Palas Hotel’de düzenlenen tanıtım kokteyline iş, sanat, moda, spor ve cemiyet çevresinden çok sayıda ünlü isim katıldı. Renkli geçen gecede Eraslan, konuklarıyla yakından ilgilendi ve imzaladığı kitaplarını hediye etti. Geceye katılanlar arasında yer alan Nihat Doğan ve Alişan da imzalı birer kitap alıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özellikle profesyonel iş hayatına atılacak gençlere kaynak olacak bir kitabın ortaya çıktığını belirten Hikmet Eraslan, “Kitabımın başlığında da belirttiğim gibi iş hayatındaki başarısızlıklarımdan ders alarak bugünlere geldim. Daimi başarı için başarısızlığın şart olduğunu yaşanmışlıklarla anlatıyorum. Ders alınan bir başarısızlık aslında büyük bir kazançtır. Hayatımın önemli kesitlerinin yer aldığı kitapta, iyilikten ve insanlara yarar sağlayacak bir birey olmaktan yana olan hayat felsefemi, iş hayatımdaki adımları ve bugün geldiğim noktayı detaylarıyla paylaşıyorum” dedi.

Kitabında, geliştirdiği ve Türkiye’de “Yargıtay tarafından onaylanan ilk iş modeli” olan Dosso Dossi Fashion Show’u da detaylı bir şekilde aktaran Hikmet Eraslan, her yıl Ocak ve Haziran aylarında düzenlediği organizasyonlarda Türk kadın giyim markaları ile 30 ülkeden gelen yabancı hazır giyim alıcılarını buluşturuyor. Aralarında Adriana Lima, Miranda Kerr ve Irina Shayk’ın da olduğu dünyaca ünlü top modelleri podyuma çıkartan Eraslan, “Bu özgün iş modelimiz bugün dünyanın yakından takip ettiği bir hale geldi. 2002 yılında Antalya’da bir otelin balo salonunda 10 civarında firmanın katılımıyla başlayan Dosso Dossi Fashion Show, bugün her organizasyonunda 150 marka ile yaklaşık 5 bin alıcıyı buluşturuyor. Bu gelişmenin tüm detayları da kitabımda yer alıyor” dedi.

GELİRİ EĞİTİME BAĞIŞLANACAK

İngilizce ve Rusça’ya da çevrilen kitap, bu özelliğiyle de bir ilk. 128 sayfadan oluşan ve renkli fotoğraflarla birlikte hazırlanan “İyi ki Battım" tüm kitapçılarda satışa sunuldu. “Bir tecrübenin ürünü olan bu kitap ile sadece bir başarı hikayesini anlatmayı değil, sizlerle birlikte yeni hayat hikayelerinin yaratılmasına da katkıda bulunmayı hedeflemekteyim” diyen Hikmet Eraslan, kitaptan elde edilecek tüm gelirin eğitime muhtaç çocuklara verilmek amacıyla Doğu Beyazıt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağışlanacağını da belirtti.