Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 29 Kasım Cumartesi günü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) bir konser verecek.

CSO, 24-29 Kasım tarihleri arasında 5 şehirde “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesi kapsamında konser düzenleyecek. 24 Kasım Pazartesi Sakarya Üniversitesi ile başlayacak “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesi, 25 Kasım Salı günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 27 Kasım Perşembe günü ise Bartın Üniversitesi’ndeki konserle devam edecek. CSO, 28 Kasım tarihinde Sinop Üniversitesi’nde gerçekleşecek konserin ardından, 29 Kasım Cumartesi günü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde vereceği konserle turneyi noktalayacak. CSO, toplam 5 ilde bulunan müzikseverlerle her akşam saat 19.30’da buluşacak.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Sinop konserlerinde 3 tenor olarak tanınan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’a, Samsun’da ise dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’e eşlik edecek.

Konser düzenlenecek illerin seçiminde, mevcut bir senfonik orkestranın olmadığı ve CSO tarafından yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret edilmemiş illere öncelik tanındı. Proje kapsamında CSO, şimdiye kadar 19 ilde 21 bin 500 öğrenciye ulaştı. Bu yıl ise 5 ilde gerçekleştirilecek konserlerle 5 bini aşkın klasik müziksevere ulaşılması hedefleniyor.