İSTANBUL (AA) - Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konserin 1 Mart 1926'da doğan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'nın 90. yaşını kutlamak için düzenlendiğini belirterek, "Bu güzel akşamda musikimizin çınarı, güzel üstadımızı yalnız bırakmadık, hep bir ağızdan 'İyi ki doğdun' hocam dedik. Allah uzun ömürler versin, Allah sağlıklı, hayırlı ve eşi Ayten ablamızla birlikte nice sağlıklı ömürler versin inşallah" dedi.

Etkinliğe konuk olarak katılan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca da, "Cenabı Hakk'ın da lutfu benim dünya görüşümü çok değişik şekle getirdi, dünyaya bakış açım çok daha başka anlayışlar taşıdı. Saygı, sevgi ve ömürlerinizin de bu aşk içinde geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Türkmen'e teşekkür eden Yavaşca, şunları söyledi:

"Başkanımızın (Hilmi Türkmen) çok genç olmasına rağmen, güzel eserler vermiş musikimizi çok sevdiğini anlıyorum; tanıdığını, anladığını ve gönlüne oturttuğunu hissediyorum. Kendisine bu gece için teşekkür ediyorum, görevindeki hizmetlerinin uzun zaman ufuk açacağını biliyorum ve tasdik de ediyorum."

"40 yıldır Alaeddin Yavaşca'nın gölgesinde olmaktan gurur duyuyorum"

Konserde Yavaşca'nın eserlerini seslendiren Melihat Gülses de AA muhabirine yaptığı açıklamada Yavaşca'yı anlatmakta kelimelerin kifayetsiz kaldığını vurgulayarak, şunları anlattı:

"Hocam Yavaşca'nın bugün 90 yaşına bastığı bir hafta ve doğum gününü bu güzel konserle kutladık. Allah, hem yaş hem sanat birikimi hem de üst seviyede bu ülkeye çok güzel hizmetlerde bulunmuş, Türk musikisinin hakikaten dev bir ismi olmayı başarmış olmayı bize de nasip etsin. Konserin adına 'Büyük Çınarın Gölgesinde' dedik; 40 yıldır Alaeddin Yavaşca'nın gölgesinde olmaktan gurur duyuyorum."

Gülses, konserde usta sanatçının "Artık Bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok", "Senden Uzak Günlerim Zindan Oluyor", "Boğaziçi Şen Gönüller Yatağı", "Şimdi Bahara Erdim" gibi sevilen bestelerini seslendirdi.

Yavaşca'nın söylediği "Gönül Aşkından Oldu Pare Pare" şarkısı ise dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde 90. yaşı için doğum günü pastası kesilen duayen sanatçıya Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından hediyeler takdim edildi.