Koordinatörlüğünü BESYO Öğretim Görevlisi Kemal Kabasakal’ın yaptığı ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen şenlik, Nazife Nur Aktaş isimli öğrencinin ‘Yeryüzü Melekleri’ adlı şiiri okumasıyla başladı.
 
“Engelliler yılda sadece bir gün değil her daim hatırlanmalıdır”
Programın açılış konuşmasını, engelleri aşan öğrenci Ahmet Çapıtçı yaparak şunları söyledi: “Engelliler yılda sadece bir gün değil her daim hatırlanmalıdır. Her yıl düzenlenen bu etkinliklere sürekli katılıyorum ve yeni insanlarla tanıştığım için çok mutlu oluyorum. KMÜ ailesine bizleri unutmadıkları için teşekkür ediyorum.”
 
“Bizim gayemiz engellileri anmak değil engelleri aşmaktır”
BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek “Bizim gayemiz engellileri anmak değil, engelleri aşmaktır. Allah herkese bu dünyada bir rol vermiştir. Bu rolü insanlar doğumdan ölüme kadar en iyi şekilde oynayıp ahirette ebedi saadete ulaşmalıdır. Ahirette engelli diye bir vasıf yoktur. KMÜ olarak engelsiz üniversite programları kapsamında engelleri aşmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Her zaman siz değerli kardeşlerimizin arkasındayız.” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından BESYO öğrencisi Uğur Yıldırım tarafından kısa müzik dinletisi gerçekleştirilirken engelliler tarafından da çeşitli oyunlar ve gösteriler sergilendi.
 
Şenlikler kapsamında BESYO Spor Salonunda üç gün boyunca düzenlenen ve gözler bantlı oynanan golbol turnuvası, bedensel engelliler oturarak voleybol turnuvası ve görme engelliler atletizm turnuvalarında derece elde edenlere madalyaları verildi.
 
Program, BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel’in özel eğitim kurumları temsilcilerine teşekkür belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.