Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün himayelerinde gerçekleştirilen ve küratörlüğünü Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz ile Betül Serbest Yılmaz’ın üstlendiği açılışa üniversite personeli, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı sergi salonunda gerçekleştirilen açılışta ilk olarak söz alan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, “Dünyada ve Türkiye’de her yıl kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle böyle bir sergi düzenledik. Ülkemizin içinde bulunduğu ‘Bahar Kalkanı’ harekâtı ve İdlib şehitleri nedeniyle bu etkinliği kutlamadan çok, bir anma etkinliği olarak kırmızı kurdele yerine siyah kurdele ile açtık. Bu yüzden sergimizi öncelikle İdlib'de şehit olan askerlerimizin annelerine, daha sonra da tüm şehit ve gazilerimizin annelerine atfediyor, kahraman ordumuza ve Mehmetçiğimize minnet ve şükran duygularımı sunuyorum.” dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ise, “Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. Biz akademisyenler olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla devletimizin ve milletimizin yanındayız. Çok değerli sanat eserlerinin bugün burada üniversitemizde sergilenmesi çok bahtiyar edici. Serginin ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplam 22 eserin yer aldığı karma sergi; Abdülgani Arıkan, Ahmet Hakan Yılmaz, Ahmet Türe, Alican Taşkan, Attila Döl, Ayşe Tanrıver Celasın, Betül Serbest Yılmaz, Berna Şen, Burcu Hanedar, Derya Konuk, Eda Cerit, Emine Nur Yılmaz Arıkan, Emre Şen, Gülşen Kahraman, Merve Akpınar, Mehmet Susuz, Murat Aksoy,Mustafa Diğler, Mustafa Konuk, Mustafa Sönmez, Mutluhan Taş, Necmettin Ertunç, Oğuz Yurttadur, Özgül Yiğit, Seda Dilay, Şeyda Misman, Tekin Bayrak ve Tevhide Aydın'ın eserlerinden oluşuyor.

Sergi, 12 Mart 2020 Perşembe gününe kadar sanatseverlerle buluşacak.