KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her cumartesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sema programlarını, 2014 yılında yerli ve yabancı 101 bin 127 turistin izlediği bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Hz. Mevlana’nın yüzyıllardır Konya'dan dünyayı aydınlattığını belirtti.

Sema için özel olarak inşa edilen Mevlana Kültür Merkezi’nde yıl boyu Hz. Mevlana ile ilgili programlar icra edildiğini ifade eden Akyürek, Mevlana’yı anmak için her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Şeb-i Arus etkinliklerinin düzenlendiğini anımsattı.

- 2006 yılından beri

Akyürek, ayrıca Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Teşrif törenleri’nin de bir haftaya yayılan etkinliklerle gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Bunlarla birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından her cumartesi sema programları yapılıyor. 2006 yılından bu yana ücretsiz olarak gerçekleştirilen sema programlarını izlemek için her cumartesi Konya’ya ziyaretçi akını yaşanıyor" dedi.

Ziyaretçilerin sema törenlerinin yanında şehrin tarihi mekanlarını da gezerek manevi havayı teneffüs etme imkanı bulduğunu aktaran Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde aslına uygun yapılan sema törenlerini 2014 yılında 101 bin 127 kişinin izlediğini kaydetti.

Başkan Akyürek, her cumartesi saat 19.00’da başlayan sema programları ve Mesnevi dersleri için herkesi, "Aşkın Kenti" ya da "Mevlana Kenti" olarak da nitelendirilen Konya'ya davet etti.