Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve KOP İdaresiişbirliği ile gerçekleştirilen ve 60 ülkeden 1500 öğrencinin katılacağı Kop Gençlik Festivali, 8 Mayıs Cuma günü Festival yürüyüşü ile başlıyor. Saat 17.00’de Belediyespor tesislerinde toplanacak öğrenciler, protokol üyeleri ile birlikte otogardan Aktekke Kent Meydanı’na kadar yürüyerek halkı selamlayacak. Saat 18.00’deki açılış kokteylinin ardından saat 20.00’de, Piri Reis Kültür Merkezi alanında Triana Park ve sevilen sanatçı Uğur Işılak sahne alacak.
Atölye, Fuar ve Panel gibi Kültür-Sanat etkinlikleri ile devam edecek festivalin 9 Mayıs Cumartesi günkü konser sanatçısı ise ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli olacak. Ceceli saat 20.00’de Piri Reis Kültür Merkezi alanında sevilen şarkılarını seslendirecek.
Festivalin üçüncü gününün sürpriz programı ise Türk Yıldızları pilotlarının yapacağı muhteşem uçuş gösterisi. Çoğu insanın kolay kolay bir daha şahit olamayacağı, uçakların gökyüzündeki dans gösterisi Fen Lisesi ile 3. Toki arasındaki alanda 10 Mayıs Pazar günü saat 14.30’da başlayacak. Gün boyu atölye, fuar ve panellerle devam edecek olan Kop Gençlik Festivali, Piri Reis Kültür Merkezi alanında saat 20.00 de düzenlenecek Gökçe konseri ile sona erecek.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek; hem festivale katılan yerli ve yabancı konukların, hem de Karamanlı vatandaşların 3 gün boyunca birbirinden güzel programlara ortak olacağını vurguladı. Başkan Çalışkan Kop Gençlik Festivaline tüm Karaman halkını davet etti.
1. Uluslararası Kop Gençlik Festivali Program Ayrıntısı İçin Link Adresi: http://www.karaman.bel.tr/Genel/KopDavetiye/index.html#/0