Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, dün geceki ödül töreniyle sona eren 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamasında festivalin Türk sinemasının en köklü organizasyonu olduğunu belirten Bakan Ömer Çelik, şunları kaydetti:

“Sinemamızın 100’üncü yaşını kutladığımız bu yıl, ‘Gelenekten Geleceğe’ temasıyla sinemaseverlerin karşısına çıkan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali dün güzel bir ödül gecesiyle sonlandı. Bu yıl 51’inci kez organize edilen ve geride bıraktığı yarım asra sinema ve sanat dolu bir başarı hikayesi sığdıran Festival’in organizasyonunda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

Düzenlenen gecede ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’, ‘Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ ve ‘Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’ kategorilerinde, birbirinden değerli isimlerin bir araya getirilerek oluşturulduğu jüri tarafından ödül almaya hak kazanan yapımlar şu şekilde belirlendi:

En İyi Film: Kuzu (Kutluğ Ataman, Fabian Gasmia, Henning Kam)

En İyi Yönetmen: Onur Ünlü (İtirazım Var)

En İyi İlk Film: Annemin Şarkısı (Erol Mintaş)

En İyi Kadın Oyuncu: Nesrin Cavadzade (Kuzu)

En İyi Erkek Oyuncu: Serkan Keskin (İtirazım Var), Feyyaz Duman (Annemin Şarkısı)

Uluslararası Yarışma:

En İyi Film Ödülü: Test (Alexander Kott)

SİYAD Ödülü: Mahkeme (Chaitanya Tamhane)

İzleyici Ödülü: Beyaz Tanrı (KornÈl Mundruczo)

Sinemamızın en köklü organizasyonu olan Festival’e proje ve yapımlarıyla anlam katan tüm sinemacılarımızı tebrik ediyor, festivalin daha nice gurur verici sanat organizasyonlarına ilham kaynağı olmasını temenni ediyorum.”