Festivalin yapılacağı Jaarbeurs Fuar alanında gerçekleşen ve bu yıl da 4 gün sürecek olan festivale bu yıl 50 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. STK temsilcileri, stand sahipleri ve gönüllülerin de hazır bulunduğu toplantıda, İmkan Vakfı çatısı altında bu yıl icra edilecek olan festivalin Yönetim Kurulu Başkanı Hemşerimiz Kılbasanlı Zekeriya Arslan ve yardımcısı hemşerimiz Akarköylü Harun Demir, basın mensuplarına festivalle ilgili açıklamalarda bulundular. Hollanda’daki STK’lar, Avrasya Türk Cumhuriyetleri ve birçok dernek ve vakıfların desteğiyle bu yıl daha geniş ve farklı icra edilecek Cultifest Festivali, Hollanda’nın en büyük fuar alanlarından olan Utrecht Jaarbeurs’de, dört gün boyunca devam edecek. İmkan Vakfı ve Cultifest Festivali Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Arslan, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Cultifest, uluslar arası geniş kapsamlı bir fuardır. Cultifest, 14-15-16-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde Jaarbeurs da 4 gün boyunca faaliyet gösterecek. Bu dört gün boyunca özellikle fuara Hollanda’nın değişik şehirlerinden, Belçika ve Almanya’dan yüksek sayıda katılımcılar bekliyoruz.”

 “Cultifest’in ilk 2 organizasyonunu Den Bosch’ta yaptık, üçüncüsünü Utrecht Jaarbeurs’te yapacağız. Sebebi, Utrecht’in Hollanda’nın ortası olması. Ulaşım olarak daha kolay olduğu için. Park ücretsiz olacak. Ön satış 5 avro, kapıda 6 avro olacak. Stand satışlarımız Aralık ayı itibariyle başlayacak. Fuar ve Kültür alanı:6.148 m2, Fuar, Çocuk ve Culti Wedding alanı:12.924 m2 ve Konser alanı: 7.074 m2. Toplamda 200’ün üstünde standımız olacak.”

“Geçen yıl da sanatçı bakımından zengin bir programımız vardı. Bu yıl biraz daha yabancılara da ağırlık verdik. Lübnan, Sürinam, Fas ve Hollandalılara hitap eden sanatçılar olacak. Bunlar showmen Jandino ile Maher Zain. Türkiye’den ise Ali Kırış, Murat Atalay, Uğur Işılak ve İrem Derici fuarımıza katılacaklar. Prensipte anlaştığımız Cüppeli Ahmet Hoca efendi de bu yıl Cultifest’e katılması beklenilen önemli isimlerden bir tanesi.”

 “Biz festivallerin artık ‘büyük kermes’ havasından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Bu bakımdan bu yılki festivale yönelik farklı ve ilgi çekeceğini umduğumuz organizasyonlar planladık. Türk Dil Bayramı Programı, Düğün (CultiWedding) Pavyonu, O Ses Hollanda Yetenek Programı ve Miraç Özel, bu festivalimizin özel programları olacak. Geçen yıl ilk kez tertip ettiğimiz ‘Futbol Turnuvası’ bu yıl da gerçekleştirilecek. Öte yandan şehirlerin tanıtım pavyonu. Bu yıl ayrıca ayrıca Türkiye – Hollanda Ögrenci değişim programları, Engelli Araç Kampanyası da gerçekleştirilecek.”

 'Cultifest' için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor’

“14 Mayıs günü resmi açılışla start alacak olan 'Cultifest' için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Avrupa’nın en büyük fuar ve sergi saraylarından olan Jaarbeurs’da gerçekleşecek olan ‘Hollanda Kültür Festivali’ için hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında. Cultifest ile ilgili daha geniş bilgi www.cultifest.nl sitesinden edinilebilir.” dedi.

 Toplantı, çiğköfte eşliğinde, Yavuz Nufel’in şiir sunumu, Adnan Şahin’in müzik dinletisi ve Abdullah Furuncu’nun kısa stand-up gösterisiyle son buldu.