Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Kültür Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunca 07-09 Kasım 2014 tarihinde Bölge Eğitim ve İstişare Toplantısı Şanlıurfa Kültür Memur-Sen İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Genel Başkan yardımcıları Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, K.Maraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Hakkari ve Siirt İl temsilcileri ile Şanlıurfa Kültür Memur-Sen üyeleri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Çalışanlarının yaşadıkları sorunların ve çözüm önerilerinin dile getirildiği istişare toplantısında, işyerlerinde sendikal faaliyetler konusunda ortaya çıkan sorunlar, bazı mesleki ve sosyal haklarla ilgili problemler, eylem ve etkinlikler gibi gündem konuları tartışıldı. Kültür Memur Sen Temsilcilerinin Sendikal faaliyetlerdeki etkinliği ve önemi ile eğitim programı hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Genel Başkan Mecit Erdoğan, Şanlıurfa’nın çok önemli olduğunu belirterek, sendika olarak çözüm sürecine her türlü desteği verdiklerini ve bu sebeple 1. Bölge toplantısını Şanlıurfa’da yaptıklarını ifade etti.

Toplantının ardından davetlilere Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel yerlerinden olan M.Ö 10.000 yıl öncesine ait Göbeklitepe ve Harran Ören yeri, Hz.Eyyüb Peygamber Makamı ve Balıklıgöl’deki Hz.İbrahim makamı gezdirildi.