Karaman’da bulunan Otel, Seyahat Acentaları, Lokanta Personeli ve Yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitim kursları tamamlandı. 

İlde bulunan Turizm ve İşletme Belgeli altı otelin personeline yönelik seminerlerin ardından katılımcılara Turizm Katılım Belgeleri törenle verildi.
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Halk Kütüphanesi Salonunda düzenlenen törene İl Valisi Murat Koca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, daire müdürleri, otel, restaurant, seyahat acentaları gibi turistik tesislerde çalışan kursiyer personel ve yöneticiler katıldı.
Program, Hakkı Küçükşen tarafından Ney dinletisi ile başladı. Karaman’ın tarihi ve kültürel kısa tanıtım filminin ardından konuşma yapan Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, “Eğitm programları, Bakanlığımız tarafından İlimizde bulunan konaklama ve yiyecek- içecek işletmelerinde çalışan personelin bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeye yönelik olarak amaçlanmıştır.”dedi. Orta, Karamanda bulunan konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde çalışan personellere yönelik planlanan  işbaşı eğitimi kurs programının Karaman’ın nitelikli turizm personeli ve yöneticilerinin oluşması adına verimli olduğunun altını çizerek katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından işbaşı eğitimi kurs programını tamamlayan yaklaşık 50’nin üzerinde personel ve yöneticilere belgeleri törenle verildi.


RESİM KURSİYELERİNİN SERGİSİ BEĞENİLDİ
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan “Resim Eğitim İş” kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Vali Koca ve daire müdürleri tarafından sertifikaları verildi.
Sertifika töreninin ardından Vali Koca ve beraberindeki heyet kursiyerler tarafından yapılan resimlerin bulunduğu sergiyi gezdiler. Sergideki resimleri ilgiyle takip eden ve kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Koca başarılı çalışmalarından dolayı kursiyerleri tebrik etti. Programın sonunda Tuba Ulaş isimli kursiyer Vali Koca'ya yaptığı tabloyu hediye ederken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ise günün anısına Vali Koca'ya ongun kuşunun yer aldığı minyatür kilim hediye etti. Sertifika töreni verilen ikramın ardından sona erdi.