ŞEKER: BAYRAMLAR KARDEŞLİK VE KUCAKLAŞMA GÜNLERİDİR

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Kurban bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milletimiz ile birlikte içerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran bir Kurban Bayramına daha ulaşmış olmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Bayramlar, dilleri, renkleri, ırkları ve kültürleri farklı ama gönülleri, niyet ve gayeleri bir milyonlarca müminin İslam kardeşliğinin manevi atmosferinde bir araya geldiği müstesna zaman dilimleridir.

Bayramlar, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin artmasına, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına vesile olan kardeşlik ve kucaklaşma günleridir ve birbirimize daha çok kenetlenmemize, kardeşlik hukukunun gereklerini hakkıyla yerine getirmemize vesile olan Yüce Rabbimizin bizlere lütfettiği huzur ve neşe mevsimleridir.

Bu önemli günler müminleri aynı düşünce ve değerlerde buluşturarak, gönülleri yakınlaştırmakta, kişisel çekişme, dargınlık ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkân sağlayarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektedir. Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi de milletimizi ve toplumumuzu daha da güçlü kılmaktadır.

Bize düşen bu günleri fırsat bilerek birlik ve beraberliğimizi daima korumak, muhafaza etmek, güçlendirmek ve aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemektir. Yine bu bayram vesilesiyle darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme maruz kalan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi de asla unutmamalı ve onların dertleri ile de hemhal olmalıyız.

Ayrıca bir yandan millet olarak bayram sevinci yaşarken maalesef diğer yandan da terör sebebi ile yaşadığımız acılar hepimizi derinden üzmektedir. Ülkemizin sınırları içinde ve dışında milletimizin ve ülkemizin huzuruna kast eden terör ve teröristlerle mücadelemiz güvenlik güçlerimiz tarafından kararlılıkla sürdürülmektedir. Bilinmelidir ki birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik ülkemizi ve milletimizi hedef alan bu girişimler hiçbir zaman asla amacına ulaşamayacaktır. Bu vesile ile sınırlarımızın içinde ve dışında canı pahasına vatanımızı koruyan güvenlik güçlerimize operasyonlarda başarılar diliyor, Kurban bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi de minnetle rahmetle anıyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, bu bayramın iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize ve dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." Dedi.
“Şahsım ve Teşkilatım Adına En İçten Duygularımla Tebrik Ediyorum”
Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahne Kurban Bayramı Mesajında;
"Karaman Emniyet Müdürlüğü olarak hizmet vermekten onur duyduğumuz Saygıdeğer Karamanlı Hemşerilerimizin, Mübarek Kurban Bayramını şahsım ve Teşkilatım adına en içten duygularımla tebrik eder, her zaman olduğu gibi içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte de bizleri yalnız bırakmayarak destek oldukları için şükranlarımı sunarım.

Ülkemizin bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken, şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize ve Karamanlı Hemşerilerimize sevdikleri ile birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum." dedi.

“Onlara Sahip Çıkmalarını Özellikle İstirham Ediyorum”

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ünlü mesajında;
“Bir kurban Bayramına daha ulaşmanın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz. Kurban Bayramı dostluğun ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Bu bayramın özünde, paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için vardır. Bizim anlayışımıza göre “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir”, onun için bu bayramda tüm hemşerilerimizden kendi çevrelerindeki yoksullara, kimsesizlere, yetim ve öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilerimize, kucak açmalarını, onlara sahip çıkmalarını özellikle istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Bayramın kentimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için iyilikler getirmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Kurban Bayramı dolayısıyla bir bayram mesajı yayımladı. Mesajında İl Müdürü Sultanoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin iradesine hükmetme çabasıyla ülkemize yapılan saldırılar karşısında milletçe bütünleşmenin, yeni zaferlere vesile olduğunu bir kez daha gördük. İnsanımızın tek yürek olduğu bugünlerin ardından gelen bayramın; coşkusu, bereketi, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendireceğine inanıyorum. Tüm eğitim camiamızın, veli ve öğrencilerimizin, teslimiyet ve sadakatin timsali Kurban Bayramını kutlar; bayramın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini dilerim.”

Akca; “Onları Unutmayacak, Onların Yanında Olacağız”
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Akca mesajında;

“Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Birbirimize ve ülkemize olan sevgimiz bu güzel günlerde daha da artacaktır.
Bayramın bize kazandıracağı manevi anlayış sayesinde, yoksul ve muhtaç durumda olanlara yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar acıları da paylaşmanın önemini daha da derinden anlayacağız. Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu unutmayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, yetimlerimizi de unutmayacak, onların yanında olacağız.
Bu duygular içinde bütün hemşerilerimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum.” dedi.

Göksoy; “Sağlık Dolu Nice Bayramlar Diliyorum”
AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayınladı.

Göksoy mesajında;
"Birlik ve beraberliğin simgesi olan bayramlarımızdan birine daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Barışı, dostluğu, hoşgörüyü; sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarını pekiştirerek manevi hassasiyetleri geliştiren bayramlar, bizi ortak duygular çerçevesinde buluşturarak milli ve dini duygularımızı, inançlarımızı, örf ve adetlerimizi uygulayıp sergilememize ve toplumda millet olma şuurunun şekillenmesine katkı sağlamaktadır.
Kurban Bayramı birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli günlerden biri olmasının yanında, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşayacağımız günlerdir. Bayramın bizlere kazandıracağı paylaşma arzusu, karşılıksız sevgi ve yardımlaşma gibi manevi değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek, bayramda yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe taşıyabilmek en büyük temennimizdir.
Bu müstesna bayram günleri vesilesiyle ülkemiz ve coğrafyamızın içinde bulunduğu zor günlerin bayramlarımız vesilesiyle son bulmasını temenni ediyorum. Küskünlerin barıştığı, insanların kardeşçe kucaklaştığı günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramının bütün insanlık âlemine huzur ve barış getirmesini; başta Karamanlılar olmak üzere ülkemizin ve tüm Müslümanların Kurban Bayramını kutluyor, sağlık dolu nice bayramlar diliyorum" dedi.

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale
AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale; ‘Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, aileleriyle, sevdikleriyle huzur dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum’ dedi.

Başkan Mustafa Kale, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, bayramın Karaman’a ülkemize ve tüm dünyaya huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Mesajında, bayramların toplumsal yaşamda vazgeçilmez önem taşıdığını ifade eden Başkan Kale şunları kaydetti: “Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı’nı bu yıl da hep beraber kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve dini bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü böyle güzel günlerde temelleri atılan ya da kuvvetlendirilen birlik bağları kolay kolay bozulmaz.

Bayramlar, birliğimize ve bütünlüğümüze kast edenlere verilecek en güzel cevaplardır. Bu bayramda, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın en değerli anlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor ve şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu
Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Muğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

'Bizleri birbirine yakınlaştıran, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı Mübarek Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.
Bayramlar; toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günlerdir.
Bayramlarda; dargınlık ve kırgınlıkları unutturarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız.
Unutmamalıyız ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça artar,  üzüntüler ve acılar da paylaşıldıkça azalır.

Toplumumuzda önemli bir yeri olan bu mübarek günlerin bizlere hatırlattığı en önemli unsur; kavga, öfke ve nefret gibi duyguların bir kenara bırakılarak, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi gibi duygularının yaşanabilmesine vesile olmasıdır.
Ama ne yazık ki ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar başta olmak üzere, komşu ülkelerdeki savaş, göç, kan ve gözyaşı hepimizi derinden etkilemektedir. Devletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde dünyadaki mazlumlara, savaş mağdurlarına kucak açarak, dünyaya insanlık örneği vermeye devam etmektedir. Kan, acı ve gözyaşının hakim olduğu komşu ülkelerdeki ve tüm dünyada ki insanlık dramının bayram vesilesiyle bir an önce son bulmasını, dünya da huzur ve barışın hakim olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Karamanlı vatandaşlarımızın, ülke ekonomimizin temel taşlarını oluşturan değerli çiftçilerimizin mübarek Kurban Bayramını kutlar, ilimize, ülkemize,  İslam alemine ve dünya ülkelerine huzur ve barış getirmesini, hayırlara vesile olmasını diler, saygı ve sevgiler sunarım.' dedi.

Borsa Başkanı Baştuğ’dan Kurban Bayramı Mesajı
Mesajında, dini bayramların insanları birbirlerine daha çok yakınlaştırdığını, kardeşlik ve barış duygularını artırdığını ifade eden Borsa Başkanı Ekrem Baştuğ,            
 “Bayramlar birlik, beraberlik ve hoşgörü duygularının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutularak insanların kaynaşmasına ve kenetlenmesine aracılık eden toplumsal hayatımıza ayrı bir güzellik ve zenginlik katan müstesna günlerdir.
Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu hep birlikte yaşamak ve bu güzel duyguların hayatımızın her anına yansıması dileğiyle, vatandaşlarımızın, üyelerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar, acıdan, sıkıntıdan, kederden uzak huzur içinde bir bayram geçirmenizi temenni ederim” dedi.