Katılımcıların büyük beğeni ile izlediği fotoğraf sergisinin organizasyonu, KMÜ Kuş Gözlem Topluluğu tarafından yapıldı. Kuş Gözlem Topluluğu Başkanı ve aynı zamanda Kamil Özdağ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Onur Başkurt, kuş gözlemciliği konusuna herkesin daha fazla önem vermesi gerektiğini söyledi. Başkurt “Bilim insanları bizim gözlemlerimizi bilimsel veri olarak kullanabiliyor. Bu açıdan kuş gözlemciliğine üniversitemizin verdiği desteğin artmasını ve yeni katılımcılarla birlikte daha profesyonel fotoğraf sergileri açmak istiyoruz.” dedi.


Fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın, serginin hazırlanmasında büyük emek harcayan Kuş Gözlem Topluluğuna teşekkür etti ve “50 fotoğraftan oluşan çalışmamda Karaman’ın kuşlarının farkındalığına dikkati çekmek istedim. Kuş Gözlem Topluluğunun iyi niyetli çabaları sonucunda ilk sergimi gerçekleştirmekten çok mutluyum” diye konuştu.

26 Nisan Perşembe günü açılışı yapılan sergi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi sergi alanında 27 Nisan Cuma günü saat 19.00’a kadar ziyaretçilerin beğenisine açık olacak.