Karaman'da bir grup liseli öğrenciden '' Teneffüsinema'' açık hava sinema etkinliği

Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri okul bahçesinde sinema gösterimi yapmaya başlattılar. 

Açık hava sinemasına Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Zeki Tuman, Abdurrahman Kurt, Memursen İl Temsilcisi Eğitimbirsen Şube Başkanı Yunus Özdemir, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Her hafta sonları akşam 20.00 de yazlık sinema tadındaki açık hava sinema etkinliğini başlatan, Okul öğrencileri adına konuşan etkinlik sorumlusu Süleyman Süheyl Köseoğlu, arkadaşlarıyla eskilerde kalan bir alışkanlığı yeniden canlandırmak istediklerini kaydetti Köseoğlu konuşmasında;'' Üstadımız, yazarımız Necip Fazıl Kısakürek, gençlere başlarken iki şey nasihat etmiştir. Besmele ve Heyecan. Besmelemezi çektik, heyecanımız da kuşkusuzdur tabi ki!''dedi. Konuşma yapan, Karaman Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ayşe Balcı'da amaçlarının açık hava sinema kültürünün genç nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.  İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise yoğun programına rağmen böyle bir etkinliği çok önemsediği için katıldığını ifade ederken emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bu haftanı filmi olan "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" adlı film gösterildi. 
Program boyunca seyircilere patlamış mısır, gazoz ve su satışı yapılırken, elde edilen gelirin ise SOMA'ya gönderileceği öğrenildi.