Mardin Müzesi Tureks Uluslararası Fuarcılık firmasının verdiği Shining Star Awards (Parlayan Yıldız Ödülleri) “En Başarılı Müze” ödülünü aldı.

Mardin Müzesi bu yıl Avustralya’da Arkeopark projesi ile aldığı Uluslararası Tasarım İletişim Ödülleri’nden “Gençlere Yönelik En İyi Program” ödülünden sonra Uluslararası Fuarcılık firmasının verdiği Shining Star Awards (Parlayan Yıldız Ödülleri) “En Başarılı Müze” ödülünü aldı.

Öte yandan, Mardin Müzesi, müzelerin ‘tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yer’ kimliğini aşarak farklı kültürlerden insanların bir araya geldiği bilim, sanat, arkeoloji gibi konularda ziyaretçilerinin sosyalleşmesine katkı sağlayan, içinde bulunduğu kültürü ve farklı kültürleri derinlemesine tanıtan programlarla gençlere ve ailelerine yönelik müze eğitim çalışmaları yürütüyor. Müze koleksiyonları ile izleyiciler arasında bağ kurmak olarak tanımlanan “müze eğitimi” çalışmaları için Mardin Müzesi, müze binası önündeki alan arkeopark olarak düzenlendi ve müzede bir eğitim salonu oluşturuldu. Arkeoparkta yapılan müze eğitimi çalışmalarıyla gençlerde kültür varlıklarını tanıma, koruma, yaşatma bilincinin geliştirilmesi hedeflendi ve kültürel mirası koruyan, yaşatan, farklılıklara saygı gösteren, demokrasi bilinci edinmiş, paylaşımcı ve kendisiyle barışık, müze kültürüne sahip nesiller yetişmesi amaçlandı.