Devlet Tiyatroları’nca farklı bölgelerde minik seyircilerle önceki yıllarda da buluşan ‘Barış Gezegeni’ isimli oyunu, İstanbul’da bir kez daha sahneye taşındı.

İlk kez Bursa Devlet Tiyatrosu’nda 1975 yılında sahnelenen Ülker Köksal’ın oyunu, yönetmen Levent Niş tarafından son olarak 1999-2000 tiyatro sezonunda Ankara’da sahnelendi. Beykoz’daki Ahmet Mithat Efendi Sahnesi’nde geçtiğimiz gün bir kez daha seyirci karşısına çıkan oyun, önceki yıllarda olduğu gibi yeni tiyatro sezonunda da çocukların en sevdiği oyunlardan olmaya aday.

Sevgi ve barışın önemini, ayrımsız bir dünyanın güzelliğini anlatan ve çocukların masum dünyalarından geleceğe bir köprü oluşturan ‘Barış Gezegeni’ isimli oyun, iki pedagog ile iki psikolog eşliğinde hazırlandı. Devlet Tiyatroları’nda en son 15 yıl evvel temsil yapan oyun, aradan geçen süre içerisinde değişen zaman ve bakış açısına göre güncellenerek minik seyircilerin beğenisine sunuldu. Çocukların dünyalarına uzayı da yansıtan oyundaki en dikkat çekici değişiklik ise değişimin en hızlı yaşandığı uzay bilimlerinin öne çıkarılması oldu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda perdelerini geçtiğimiz gün açan oyunda Levent Niş, Birol Engeler, Özge Aktaş, Tuğçe Topçu, Arif Mustafa Güney, Bahar Çokyaşa, Sumru Yılmaz, Sinem Koşar, Özcan Akgöz, Salih Şimşek, Mehmet Konu, M. Onur Kocabaş, Murat Ceylan, İpek Şen, Hasret Bolat, Özgün Bayraktar, Emre Akarsu, Gülçin Arslan, Rukiye Rabia Kaya rol alıyor.