Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Victor Hugo’un aynı adlı eserinden baleye uyarlanan “Notre Dame’ın Kamburu” balesini yeniden sahneleyecek.

Üç boyutlu dekoru ve saatler alan plastik makyajıyla göz kamaştıran Notre Dame’ın Kamburu bale eseri Mersinli sanatseverlerle yeniden buluşuyor. Victor Hugo’un ölümsüz eserinden aynı adla bale sahnesine uyarlanan eserin temsili, 18 Aralık 2014 Perşembe günü saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak. Orkestra şefliğini Artun Hoinic’in yaptığı eserin müzikleri, Cesane Pugni müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini de ekleyen Bujor Hoinic’e ait. 2013 Donizetti en iyi koreografi ödülünü paylaşan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Armağan Davran ve Volkan Ersoy’un koreografi ve librettosunu yazıp, sahneye koyduğu eserde, dekor tasarımı Adnan Öngün’e, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu’na, ışık tasarımı Fuat Gök’e ait. Zangoç Quisamado’nun plastik makyajını uygulayan; Ankara Devlet Opera ve Balesi makyörlerinden Refik Yerlitaş.

MDOB orkestrası ve deneyimli bale sanatçılarının sahnelediği ’Notre Dame’ın Kamburu’ balesinde oldukça kalabalık teknik ve sanatçı kadrosu görev alırken, başlıca rolleri; Büşra Ay, Mahmut Akyol, Burak Serkan Cebeci, Irakli Bakhtadze, Yaroslava Araptanova, Serbülent Biçer, Murat Koman, Niyazi Cingöz, İsmail Şereflioğlu, Özge Uzun Ösmen, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Tuba Şennalbant ve Göksel Toker paylaşıyor.