Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şubesi'nin düzenlediği 'Şark Okumaları' adlı program 22 Ekim/19.00 itibariyle başladı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Onur Aykaç'ın sunumunda gerçekleşen programda Türk toplumunun yaşanmış hikayeleri anlatılıyor. 7'den 70'e herkes için geçerli manalarla dolu bu hikayelerde Türk toplumunun esas yaşam biçimlerine, dünya anlayışlarına vurgu yapılıyor.

Bu programın ilk konusu ise 'Türk toplumunda evlilik kurumunun oluşumu' idi. Bu konuyla ilgili olarak Dede Korkut Hikayeleri'nden 'Kanlı Koca oğlu Kan Turalı' hikayesi anlatıldı. 'Kendisi yerinden kalkmadan kalkan, kara koç atına binmeden binen, kanlı kafir eline varmadan varan, baş getiren' bir eş isteyen Kan Turalı'nın evlilik macerası anlatıldı.

Dönüşümlü olarak her hafta gerçekleşecek olan 'Nasseruddin Mazhari ile Mesnevi Okumaları', 'Onur Aykaç ile Şark Okumaları', 'Halit Çalış ile Kelimeler ve Kavramlar' ve 'Fikir Sofrası' programlarına davet yapıldı.

Yeni döneme "Medresede hayat var!" sloganıyla başlayan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Karaman Şubesi sadede sohbet-söyleşi programlarıyla kalmayıp her an Hatuniye Medresesi'ni canlı tutmak adına ilerleyen günlerde kitap okumalarını başlatıyor. İlk etapta 'Sezai Karakoç Okumaları' var. Arapça, Osmanlı Türkçesi, Kat'ı, Keçe, Hat, Ebru gibi açılacak kurslar içinse son başvuru 28 Ekim. Başvurular Hatuniye Medresesi'ne.