MERSİN (AA) - Tarsus ilçesinde 2007'de karayolları ekiplerinin yol çalışması sırasında ortaya çıkarılan Taşkuyu Mağarası, ziyarete açıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Tarsus Belediyesi tarafından restore edilen mağara, içerisindeki galerilerde yer alan beyaz, kahverengi, sarı ve kırmızı sarkıt, dikit, duvar travertenleri ve damlataşlarla dikkati çekiyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılış töreninde, mağaranın ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Tarsus'un köklü geçmişe sahip olduğunu, çeşitli kültürleri barındırdığını vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti:

"Şehir merkezinde kazdığınız her yerden adeta tarih fışkırıyor. Aslında Tarsus’un altı, zeminin üstünden çok daha değerli dersek yanlış olmaz. Burada yeni bir eser, Tarsus’un turizm potansiyeline katılmak üzere. Bu mağara tesadüfen yol yapma çalışmalarında ortaya çıktı. Sürünerek elimizde lambalarla dolaşmıştık bu mağarayı. O gün ahdettik, içerisindeki güzellikleri gördük, vatandaşlarımız da görsün, turizme katkı sağlasın düşüncesiyle burada bir dizi çalışma başlattık ve bugünkü durumuna geldi. Projeyi tamamlayan Tarsus Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir turizm değerini kazandırmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından mağara ziyarete açıldı.