KONYA (AA) - Konya Valisi Muammer Erol, Mevlana'nın 742'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne ilişkin, "Anma faaliyetleri şehir merkezi ve ilçelerde 78 ayrı mekanda gerçekleşecek. Ayrıca, 'Genç Gönüllerde Hz. Mevlana Konferansı', 'Hz. Mevlana'dan Mevla'ya Ulaşanlar Çalıştayı', 'mesnevi dersleri' gibi programlarla zenginleşecek. Yine bu yıl bir ilk olarak 'Yunus Emre Oratoryosu' törenler kapsamında gerçekleştirilecek" dedi.

Erol, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Konya'da 7-17 Aralık tarihlerinde yapılacak törenlere ilişkin bilgi verdi.

Törenlerin bu yıl "Aşıkların niyazı kabul ola" duasıyla başlayacağını belirten Vali Erol, sema gösterileri ile bilim, kültür ve sanat programları başlıkları altında 168 faaliyetin düzenleneceğini söyledi. 

"Altın Kalp Münacat ve Naat Yarışması"nın da törenlere ilave edildiğini, ödüllerin hafta içerisinde verileceğini dile getiren Muammer Erol, şöyle devam etti:

"Anma faaliyetleri şehir merkezi ve ilçelerde 78 ayrı mekanda gerçekleşecek. Ayrıca, 'Genç Gönüllerde Hz. Mevlana Konferansı', 'Hz. Mevlana'dan Mevla'ya Ulaşanlar Çalıştayı', 'mesnevi dersleri' gibi programlarla zenginleşecek. Yine bu yıl bir ilk olarak 'Yunus Emre Oratoryosu' törenler kapsamında gerçekleştirilecek."

- "Daha yaygın bir kitleye ulaşmaya çalışıyoruz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise törenlerin her yıl yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gördüğüne dikkati çekti.

Önceki yıllarda törenlere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Bu yıl programlara baktığımızda daha geniş kitlelere ulaşma arayışı ve çabası içinde olunduğunu görüyoruz. Hz. Mevlana'nın temsil ettiği anlayışın, kültürümüzün, inancımızın, değerlerimizin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve onlarla insanımızın bütünleştirilmesi çabasından bahsetmek istiyorum. Bunu özellikle 'Medeniyet Okulu' çalışmasıyla hedefliyoruz. Konya'da binin üzerindeki okulda değerler eğitimi programları sürdürülüyor. Bu eğitimin en önemli parçalarından birisi de Hz. Mevlana ve öğretisi. 50'den fazla okulda Şeb-i Arus dolayısıyla söyleşiler yapılacak, tiyatro gösterileri olacak. Konya'da bu yıl daha farklı bir tabana ve daha yaygın bir kitleye ulaşmaya çalışıyoruz."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da Mevlana'nın 742'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin sunumunu yaptı.