Aynan Çolakoğlu 57 yaşında bir ekonomist ancak ebru vitra ve resim gibi sanatlara olan ilgisi onu âdete bir ressam yapmış. Hobi olarak yaptığı alanda kendini bir ressam kadar geliştirmiş. Aynan Çolakoğlu şimdi ise 46 yıl önce mezun olduğu ilkokulunun duvarlarına hünerlerini sergiliyor. Çolakoğlu okul bahçesinin duvarlarına masal kahramanlarını resmeder okullarda öğrencilerin daha mutlu olmasını sağlıyor. Aynan Çolakoğlu daha okul yıllarından yana hayali olduğunu dile getirerek ‘’Cumhuriyet ilköğretim okulu. Ben 1968 yılında bu okuldan mezun oldum. Dönemimde ki okulun duvarlarını boyamak benim yaşadığım çocukluğumu şimdi burada öğrencilere yaşatmak farklı olarak yaşatmak istedim ve masal karamanlarını Türk masal kahramanlarını resmettim. Bundan önceki boyadığım da güneşin coğrafik konumuydu. Doğuşu tepede parlayışı ve akşam batışı gibi ve çocuklar çok beğendiler hatta çok sorular sordular resmi konuşturdular. Bu beni çok mutlu etti’’ dedi. 
‘’Şimdiki Çocuklar Çok Şanslı’’
Çolakoğlu eskiden böyle imkânların olmadığını söyleyerek ‘’Ben ekonomi fakültesi mezunuyum ama 25 yıldır sanatla uğraşıyorum. Karaman da pek çok yere resim yaptım duvarları boyadım ama her zaman bir okul duvarı boyama hevesim vardı. Mezun olduğum okulun duvarını boyamaya geldim. Çok keyif aldım. Beni seyreden öğrencilerle ayrı keyif aldım. Onlar soru sordukça ben yaptığım masal kahramanlarını görsel olarak görerek mutlu olmaları beni yarı bir mutlu etti. Sorularına cevap vererek resmimi konuşturdum. Onlarda çok mutlu oldu bende çok mutluyum. Bunun gibi pek çok okulu boyamak isterim. Çocuklara görsel olarak bir şeyleri göstermek bir ayrı anlatım oluyor. Bizim dönemimiz de böyle şeyler yoktu. Küçük kum havuzumuz vardı biz o kum havuzda güneşi ayı çizerdik. Keşke böyle imkânlarımız olsaydı. Şimdi ki çocuklar çok şanslılar’’ dedi.
Öğrencilerde teneffüs zilinin çalmasıyla aynan ablalarının yanına gelerek hem yardım ediyor hem de onu keyifle seyrediyorlar. Çocuklar masal kahramanlarını aynan ablalarına sorarak da öğreniyorlar. Öğrenciler ‘’Okulumuz eskiden duvarları boyanık değildi. Aynan ablamız gelince duvarları resimlerle oldu. Okulumuz böyle daha güzel. Teneffüslerde gelip aynan ablamıza yardım ediyoruz. Önceden okulumuzda resim yoktu’’ dedi.  
‘’Eğitim Her Şeyiyle Bir Bütündür’’
Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu Müdürü Abdurrahman Koçak Aynan Çolakoğlu’na teşekkür ederek eğitimin sadece okul sıralarında olmadığını her şeyiyle bir bütün olduğunu dile getirerek ‘’Çocuklarımızın sanat estetik ve kültürel değerleri tanıması açısından okul duvarlarını çeşitli objelerle süsledik. Burada gün doğumu gün ortası ve gün sonunu anlatan küçük bir resim çalışması oldu. Diğer duvarlarımızda da Nasrettin Hoca, Kel Oğlan, Hacivat, Karagöz gibi değerlerimizi resmetmeye çalıştık. Bu çalışmalar devam edecek. Yine diğer alanlarda da çocuklarımızın kendi ellerinin veya kendi bilgilerinin yer aldığı resimlerle de okul bahçesini güzelleştirmeye çalışacağız. Çünkü eğitim sadece öğretmenle sıra da sınıfta değil bahçesiyle duvarıyla etrafıyla da eğitim her şeyiyle bir bütündür. Bizde bu bütünlüğü yakalamaya çalışıyoruz’’ dedi.
Aynan Çolakoğlu Cumhuriyet Nihat Arslan okulundan sonra diğer okulları da boyamayı planlıyor. 

Haber-Fotoğraf; Necati Ermiş