KONYA (AA) - Modacı Zeynep Kartal tarafından KTO Karatay Üniversitesinin mezuniyet töreni için tasarlanan "Selçuklu" temalı kıyafetler basına tanıtıldı.

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, üniversitenin sergi salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, üniversitelerinin 5 yıl önce açılmış gibi görünse de temelinin 1251'de kurulan Karatay Medresesi'ne dayandığını söyledi.

Tasarımların tarihle uyumlu bir çizgide olması amacıyla bu çalışma sürecini Zeynep Kartal ile yürüttüklerini belirten Sade, Kartal'ın kültürel değerlere ve medeniyette devamlılığa vurgu yapan tasarımlarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

- "Çalışmaları hediye etmek benim için gurur kaynağı"

İngiltere'de yaşayan ve yurtdışında birçok önemli defileye imza atan modacı Zeynep Kartal ise öncelikli amacının yeni nesli kendi kültürüyle buluşturmak olduğunu söyledi.

Bugüne kadar pek çok defile hazırladığını ancak bu çalışmanın kendisi için başka anlam taşıdığını aktaran Kartal, şunları kaydetti:

"Selçukluların ve bu toprakların kadim başkenti Konya'ya katkıda bulunmak, bana tüm çalışmalarımda yaşadığımdan ayrı bir gurur yaşatıyor. Umarım medeniyetimizin kendine özgü çizgileri ülkenin dört bir yanına ve özellikle gençlere ulaşır. Tasarımlar, KTO Karatay Üniversitesi mezuniyet törenleri için 'ahilik', 'Selçuklu', 'Konya', 'Karatay Medresesi', 'tarihi ve kültürel değerler', 'medeniyette devamlılık ve özgüven' kavramlarından yola çıkarak hazırlandı. Bu çalışmaları hediye etmek benim için bir gurur kaynağı."

Konuşmaların ardından "Selçuklu" temalı kostümler, üniversite öğrencileri tarafından sergilendi.