YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ile Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, öğrenciler ve belediye personeliyle çöp topladı.

Yozgat Belediyesince çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla "Şehrimi Seviyorum, Kirletmiyorum" kampanyası düzenlendi. Kamu çalışanları ve öğrencilerin de destek verdiği kampanya, Cumhuriyet Meydanı'ndaki programla başladı. 

Gruplara ayrılan vatandaşlar, cadde ve sokaklarda temizlik yaptı. Milletvekili Başer ile Belediye Başkanı Arslan da öğrenciler ve belediye personeliyle bir süre çöp topladı.

Başer, yaptığı açıklamada, yaşanılabilir şehir için çevre temizliğinin önemini vurgulayarak, bu konudaki hassasiyeti nedeniyle Arslan'a teşekkür etti.

Arslan da çevre temizliği konusunda çok özenli davranmaya çalıştıklarını söyledi.

Yozgat'ın her gün saat 05.00-06.00 civarında pırıl pırıl olduğunu anlatan Arslan, "Ama maalesef bazı duyarsız vatandaşlarımız nedeniyle saat 08.00'den sonra tekrar ciddi manada kirlilik yaşıyoruz" diye konuştu.

Caddede çöp toplayarak çevre temizliğine dikkati çekmek, bu konuda bilinç oluşturmak istediklerini belirten Arslan, "Biz zaten belediye olarak temizliyoruz, temizleyeceğiz de. Bu bizim asli vazifemiz. Ama vatandaşlarımızın da temizlik konusunda duyarlı davranmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.