Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine konferans vermeye geliyor.

KMÜ Edebiyat Fakültesinin düzenleyeceği konferansta Prof. Dr. Namık Açıkgöz’ün ‘Minyatürdeki Leyla ile Mecnun’ konulu konferans verecek.
KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda düzenlenecek olan konferans 9 Aralık Pazartesi günü saat 14:00’te başlayacak.

NAMIK AÇIKGÖZ KİMDİR?
1956 yılında Manisa'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Turgutlu'da tamamladı. 1976’da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Kürsüsü'nü kazandı ve buradan 1980 yılında mezun oldu. 1980’de aynı kürsüde başladığı yüksek lisansını 1982 yılında bitirdi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde başladığı doktora öğrenimini 1986’da tamamladı. 1981 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivinde memuriyet hayatına başladı. 1982’de Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Osmanlıca okutmanlığına atandı ve 1987 yılında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde yardımcı doçentlik kadrosunda akademik hayatına devam etti. 1992’de ise doçent unvanını aldı. 1994 yılında Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne atandı. 1998’de profesör unvanını aldı. Muğla Üniversitesinde, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Rektör Yardımcılığı gibi görevler üstlendi.