ANKARA (AA) - "Engin Ülke Moğolistan'dan Anısal Bir Eser Koleksiyonu" adlı sergi, 31 Aralık'a kadar Ankara Bağ Evi'nde ziyaret edilebilecek. 

Koç Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince (VEKAM), Anadolu'da yaşamış değişik uygarlıkları tanıtmak ve bu alanda yapılan araştırmaları desteklemek üzere geçen ay "Orta Çağ'da Anadolu'da Kültürel Karşılaşmalar: Anadolu'da İlhanlılar Uluslararası Sempozyumu" düzenledi. 

Sempozyum kapsamında, Şahika-Nuri Yıldırım koleksiyonuna ait orijinal objelerle Moğol kültürünü yansıtan "Engin Ülke Moğolistan'dan Anısal Bir Eser Koleksiyonu" adlı sergi açıldı.

Göçer kültürünün "en önemli unsurlarından olan" ve günümüzde de kullanılan Moğollara özgü "ger" ya da "yurt" adı verilen çadır içinde konumlanan sergi, ziyaretçilerini Moğol kültürünü deneyimlemeye davet ediyor. Koç Üniversitesi Ankara Bağ Evi'nde açılan sergi, 31 Aralık 2015 tarihine kadar her gün 10.00-17.00 saatlerinde ücretsiz gezilebilecek.