MUĞLA (AA) - Hava sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü Muğla'da vatandaşlar ve turistler deniz kenarlarında yoğunluk oluşturdu.

Yerli ve yabancı turistler, hava sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü Muğla'nın Ula ilçesindeki Akyaka, Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluğa neden oldu.

Sıcak havayı fırsat bilenler deniz kenarlarına akın ederken, bazıları plajlarda güneşlenmeyi, bazıları ise yürüyüş yapmayı tercih etti. Bazı ailelerin de piknik yapmak amacıyla ormanlık alana gitmeyi tercih ettikleri gözlendi.

Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katılan turistler ise teknelerle dereyi gezerken, ziyaretçilerin bir kısmı kano keyfi ve rüzgar sörfü yaptı.

Bu arada, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde de sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil ve parklara akın etti.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 16, deniz suyu sıcaklığı ise 19 derece ölçüldü.

Güneşli hava dolayısıyla sahil kenarlarında yoğunluk oluştu. Cumhuriyet, Kale, Paşa Tarları ve Neyzen Tevfik caddelerinde bazı vatandaşlar çocuklarıyla sahil kenarında yürüyüş yaptı, bazıları kafe ve restoranlarda oturdu.

Bazı vatandaşlar da Paşa Tarlası ve Kumbahçe sahilinden denize girdi.