ESKİŞEHİR (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Nepal'de kurulması planlanan İslam Kültür Merkezinin yapımına katkıda bulunulması amacıyla vakfın Eskişehir şubesince kitap sergisi açıldı. 

Hamamyolu Caddesi'nde açılan sergiye ilişkin bilgi veren İHH Gönüllüsü Ahmet Furkan Yumuşak, Nepal'de yapılması planlanan merkez için gelir etme etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sergide yaklaşık 800 kitabın yer aldığını belirten Yumuşak, "Bu kitapların satışı ile elde edilecek paraları Nepal'deki kardeşlerimize göndereceğiz. Nepal'in nüfusunun yüzde 5'i Müslüman ve orada Müslümanlar çok zor şartlar altında yaşıyor. Biz de İHH olarak proje için kitap topladık. Değerli Eskişehir halkı da bize destek verdi. Toplanan bu kitapları satıyoruz. Kitap satışından elde ettiğimiz paraları yapılacak İslam Kültür Merkezi projesi fonuna aktaracağız" ifadelerini kullandı.

Roman, çocuk kitapları ve çeşitli edebi eserlerin yer aldığı sergi 2 Ocak'a kadar açık kalacak.

İHH tarafından başlatılan proje kapsamında, Nepal'in başkenti Katmandu'da azınlık olarak yaşayan Müslümanların hayatını sosyal, ekonomik ve siyasi açıdan geliştirmelerini sağlayacak, modern imkanlara sahip bir İslam Kültür Merkezi'nin inşa edilmesi planlanıyor.