2012 yılında Konyalı ve Karamanlı kamu çalışanlarının bir araya gelerek kurdukları KONKAMUDER(Konyalı ve Karamanlı Kamu Çalışanları Sosyal ve Dayanışma Derneği) kahvaltı programı düzenliyor.

Gazetemizi ziyaret eden Dernek Başkan Yardımcısı Nevdet Ortauğurlu;’’Birlikteliğimizi pekiştirmek, hasret gidermek amacıyla derneğimiz tarafından organize edilen kahvaltı programımıza İstanbul’da yaşayan Konyalı ve Karamanlı hemşehrilerimizi bekliyoruz. Sizlerin aracılığıyla da Karaman’dan gelecek olanları da bekliyoruz’’ dedi.

Ortauğurlu, İstanbul'da yaşayan ya da bir işleri için giden tüm hemşehrilerine her türlü yardımda bulunduklarını, ayrıca Dernek Başkanı Ereğlili Suat Sakarya önderliğinde Bursa, Ankara, Konya gezileri düzenlediklerini söyledi. Dernek olarak Karaman’da ki köy muhtarları ile de irtibat kurarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarda bulunduklarını ifade eden Ortauğurlu, faaliyetlerini gerçekleştirirken İstanbul’da yaşayan iş adamlarından destek aldıklarını Karaman’dan da destek beklediklerini ifade etti.

27 Nisan Cumartesi Günü saat 09.30 – 12.00 arasında Yıldızhisar Restoranda (Rumelihisarı Mah. Salih Bey Sokak No:6 Hisarüstü/Sarıyer/İstanbul) gerçekleştirecekleri birlik, beraberlik kahvaltı programına tüm hemşehrilerini beklediğini söyleyen Ortauğurlu İletişim kurmak isteyenlerin 05336956042- 05442171911 numaralardan irtibat kurulmasını rica etti.